Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Champions League 2013 kampe Real Madrid-Manchester United – José Mourinho møder Sir Alex

Champions League 2013 kampene indeholder topopgør mellem to af Europas bedste og mest vindende klubber: spanske Real Madrid og engelske Manchester United.

Interessen fra Portugal samler sig naturligvis om Cristiano Ronaldo (Real Madrid topscorer) og José Mourinho (Real Madrid manager).

José Mourinho venskab med Sir Alex
Den 50-årige Mourinho er gode venner med 71-årige Alex Ferguson (Sir Alex), som ved flere lejligheder har ytret ønske om at netop ‘The Special One’ fra Portugal kunne være en god afløser for ham, som træner i Manchester United, når Alex Ferguson selv en dag vælger at indstille karrieren.

De to trænere har med andre ord et meget venskabeligt forhold.

Til avisen The Independent udtalte Mourinho forud for Real Madrid-Manchester United Champions League 2013 kampene at han var sikker på at venskabet mellem ham og Sir Alex kunne bevares uanset resultatet af kampene. Man skulle måske tro det var en naturlig ting, men Mourinho er ekspert i ‘psykologisk krigsførelse’ og har med regelmæssige mellemrum udfordret trænere og spillere fra andre hold forund, under og efter kampene.

Se også artikel på Independent.

José Mourinho problemer i Spanien
Portugals trænerfænomén José Mourinho har siden maj 2010 stået i spidsen for Real Madrid – Spaniens kongeklub fra hovedstaden og arvefjende til Barcelona; ‘kongeklub’ i hovedstaden i den selvstændighedshungrende Catalunien-provins i det nordøstlige Spanien.

Netop Barcelona har i 2012-2013 stukket en kæp i hjulet på José Mourinho’s perlerække af sejre under sine tidlige trænerjobs hos FC Porto, Chelsea og Inter Milan.

Ganske vist vandt Mourinho med Real Madrid det spanske mesterskab i sæsonen 2011-2012, men i sæsonen 2012-2013 ser det skidt ud – faktisk så dårligt at Real Madrid risikerer at blive ydmyget med en tredjeplads i den spanske liga.

Førstepladsen har Barcelona i realiteten sikret sig med et forspring på 12 point til Atlético Madrid og en yderligere forskel på i alt 16 point til Real Madrid med 17 spillerunder tilbage.

Se også Jose Mourinho artiklerne:

- Jose Mourinho takker nej til landstrænerjob i England (december 2007)
- Jose Mourinho’s karriere (marts 2008)
- Mourinho ny træner i Real Madrid (maj 2010)
- Jose Mourinho ubesejret hjemme i 9 år i træk (februar 2011)
- José Mourinho i problemer (maj 2011)
- Jose Mourinho donerer æresbevisning (september 2011)

Kampe i Champions League 2013 – første knockout runde
Den første runde i 2013 af Champions League spilles den 12/13 februar med returkampe

Real Madrid tager den 13. februar 2013 imod Manchester United på Bernabeu Stadion i den spanske hovedstad.

På BBC omtales kampen som 'The Match The World is Waiting For' .

Kampen starter kl. 20.45,  og det halve Portugal vil være bænket foran fjernsynet som om en vigtig landskamp fandt sted.

Champions League returkampen Manchester United-Real Madrid spilles i Nordengland på Old Trafford den 5. marts, ligeledes kl. 20.45 lokal tid.

Herunder optakt til Real Madrid-Manchester United kampene:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer