Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


BCP Millenium banken fik rekordstort underskud i 2012

Portugals største privatejede bank Banco Comercial Português – i daglig tale BCP eller Millenium BCP, gennemgik et meget svært år 2012.

Se også Reuters artikel.

Grækenland bidrager til store tab
Et samlet BCP Millenium underskud i år 2012 på 1,2 milliarder euro er resultatet af store vanskeligheder hos BCP datterselskabet i Grækenland (tab på 694 milloner euro) og et mere kontrollabelt, men dog stadig stort underskud på driften i Portugal.

BCP gennemførte i slutningen af 2012 en større fyringsrunde, der udover at 'afskaffe' personlige assistenter til middle management også medførte fyringer af personale med gode positioner og lang tids ancinitet. Ingen føler sig længere 100% sikre på deres ansættelse i BCP Millenium i Portugal. 

I BCP’s afdelinger i Polen, Angola og Mozambique tjenes der derimod penge. Det isolerede overskud fra disse tre lande beløb sig i 2012 til 236 millioner euro.

I februar 2013 kom det frem at BCP Millenium ligger i forhandlinger Med Piraeus Bank i Grækenland om frasalg af de græske aktiviteter.

Blandt de nyeste BCP tiltag i Portual er oprettelsen af ‘Activo’ bankfilialer i 2010:

ActivoBank henvender sig til det yngre bank-publikum, som er fortrolige med brug af moderne teknologi og ikke mindst internet, ofte fra håndholdte enheder som iPhones, tablets og lignende.

Der satses på det købedygtige publikum i de større byer i Portugal, og ActivoBank BCP bankfilialerne ligger fysisk typisk i Portugals dyreste ‘mærkevare’ shopping centre.

Se mere på BCP hjemmesiden.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer