Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Nattog Til Lissabon premiere - film af Bille August får vidt forskellige anmeldelser i Berlin

Filmen Nattog til Lissabon har haft premiere på Berlin filmfestivallen også kaldet Berlinale 2013.

Anmelderne er, for at sige det mildt – meget delte i deres bedømmelser af filmen.

Kritik fra Hollywood
Fra amerikansk side får Nattog til Lissabon råt for usødet af eksempelvis The Hollywood Reporter , hvis anmelder synes filmen er for langtrukken, kedelig og mellem linjerne kan man også ane ‘for europæisk’.

Dansk presse logrer med halen for Hollywood
I et slet skjult forsøg på at slå ‘skandalen’ stort op, har en lang række danske medier valgt at referere (af og til på forsiden af deres internetudgaver) de mest perfide angreb på instruktøren (som tilfældigvis er dansk) og på skuespillerne; herunder Jeremy Irons i hovedrollen som den distræte professor Raimund Gregorious.

Spørgsmålet er om mange af de amerikanske eller for den sags skyld danske journalister overhovedet har læst bogen – og måske snarere synes, det er morsomt med lidt ‘ballade i gaden’ til brug for overskrifter på baggrund af en ret så filosofisk bog og film.

Her et uddrag af de danske dagblades referater om Nattog Til Lissabon premieren:

Berlingske 14. feb. – ‘Anmeldere gør nar af Bille August’
Politken 14. feb. – ‘Anmeldere afsporer Bille Augusts nattog’ .
DR 15. feb – ‘Hollywood gennemhegler Bille Augusts nye film’
BT 14. feb – ‘Bille August nedsablet i Berlin’ .
Ekstrabladet 14. feb. – ‘Hollywood hagler Bille August film ned’

Politiken positiv om Nattog til Lissabon
Politikens egen bedømmelse v/ anmelder Erik Jensen er faktisk mådelig positiv omend denne avis også synes at fokusere mest på ‘Hollywoods mening’. Se anmeldelse af filmen Nattog til Lissabon på Politiken .

Og her er Jyllandspostens indlæg om Nattog til Lissabon i Berlin – sjovt nok i et lidt kedeligt, men meget fyndigt og kompetent sammendrag af pressemødet før filmen. Årsagen er selvfølgelig at dette indlæg på JP blev skrevet allerede den 13. februar inden de vise mænd og kvinder fra Hollywood havde udøst deres utilfredshed med en efter amerikansk smag alt for langsom og underfundig film.

Senere, efter at al Hollywood-postyret over Nattog til Lissabon premieren var gået igang, producerede JP denne artikel: ‘Hollywood hegler Bille August film ned’ . Det hegler altså for Jyllandsposten og DR, mens det hagler for journalisten på Ekstrabladet.

Herunder nyeste trailer offentliggjort i forbindelse med Nattog til Lissabon premieren i Berlin:

 

 Kommentarer

 

Holger Tessin siger:

Jeg har pt. hverken læst bogen eller set filmen.

Det har derimod den kendte tyske filmanmeder Lars-Olav Beier.

I den nyeste udgave "Der Spiegel" (10/2013) bliver filmen sendt ned ad floden. Bille August, mener Beier, har totalt misforstået romanforlægget!

4 March 2013 5:56 PM