Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Tabu – portugisisk film vinder priser for bedste film på filmfestivaller i Holland og Venezuela

Den i Nordeuropa relativt ukendte filmfestival International Film Festival of Cartagena de Indias i byen Cartagena de Indias i Venezuela går får at være latinamerikas ældste filmfestival.

Bedste film i Cartagena de Indias
Feriebyen Cartagena de Indias er Columbias 5. største by, og den gamle bydel blev i 1984 udnævnt til World Heritage.

Udover at være ét af de mest populære kystferiedestinationer i Sydamerikas nordligste del, afholdes hvert år en filmfestival med hovedvægt på film produceret i latinske lande.

Filmen ‘Tabu’ fra Portugal vandt allerede på Berlin filmfestivallen ‘Berlinaden’ i februar 2012 den såkaldte ‘sølvbjørn’, der også går under navnet Alfred bauer prisen. Sølvbjørnen gives til en film, der åbner nye perspektiver inden for filmkunsten.

Allerede i september 2012 havde ‘Tabu’ vundet prisen som bedste film på Flandern Interntional Film Festival i Ghent, Holland.

I Columbia på International Film Festival of Cartagena de Indias gik ‘Tabu’ i februar 2013 igen hen og vandt prisen som festivallens bedste film.

Instruktør Miguel Gomes
Med så megen opmærksomhed, står filmen ‘Tabu’ og dens instruktør Miguel Gomes til at blive medlem af den lille eksklusive klub af portugisiske film og filmskabere, som når ud til mere end blot et portugisisk-spansk publikum. Blandt andet vil filmen blive vist i special-biografer i New York.

‘Tabu’ er dog stadig en film, som appelerer til et forholdsvis smalt publikum. Se mere om ‘Tabu’ på IMDB samt anmeldelse af 'Tabu' på The Guardian.

Instruktøren Miguel Gomes er med sine 41 år stadig en relativ ung filmmager. Gomes blev født og er vokset op i Lissabon, hvor han også har gået på filmskole. I 2008 instruerede han filmen Our Beloved Month of August .

Herunder trailer til filmen ‘Tabu’ af Miguel Gomes:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer