Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


CascaiShopping (Cascais Shopping) overtaget 100% af Sonae Sierra ejendomsselskabet

De portugisiske konkurrencemyndigheder har godkendt salget af 50% af indkøbscenteret CascaiShopping til Sonae, således at Sonae Sierra bliver eneejer.

Èt af Portugals mest succesfulde indkøbscentre
Cascais Shopping ligger mellem Cascias og Sintra på Lissabonkysten omkring 30 km vest for Lissabon.

I Portugal har indkøbscentre en særdeles fremtrædende plads i forbrugernes bevidsthed.

Det er ikke usædvanligt for familier at tilbringe det meste af eftermiddagen og/eller aftenen i ‘The Mall’. I Cascais-Estoril området vil det næsten altid sige CascaiShopping med omkring 200 forretninger, restauranter, biograf, café’er m.v. under samme tag.

Cascais Shopping stort set altid fuld af mennesker
Cascais Shopping er på mange måder en stor success.

Selv om forbruget under den økonomiske krise er gået betragteligt ned i Portugal, er der fortsat næsten fuldt hus af forretninger i CascaiShopping, hvorimod der i Cascais bymidte er masser af ledige butikslokaler.

Det kan i weekenden være svært at finde en parkeingsplads, og dem er der ellers hen mod 1500 af i Cascais Shopping – og her er der vel at mærke tale om et indkøbscenter, som befinder sig midt på en mark ved en hovedvej overfor en af og til særdeles larmende Estoril Autodromo (motorbane).

Ejerkredsen i CascaiShopping tæller indtil salget gennemføres de to investorer Sonae Sierra og britiske Rockspring. Begge ejendomsselskaber ejer 50% af Cascais Shopping.

Sonae Sierra
Sonae Sierra ejendomsselskabet er specialister i shopping-centre, som man ejer en stor portefølge af.

Det skal dog tilføjes at Sonae Sierra delvist er ejet (50%) af britiske Grosvenor Group, som er ét af de største ejendomsselskaber i England med omfattende besiddelser i London-området.

Med salget af Rocksprings andel af CascaiShopping til Sonae Sierra er der således fortsat en vis britisk indflydelse.

Sonae koncernens andel i Sonae Sierra kontrolleres af portugisisk erhvervslivs grand old man Belmiro de Azevedo, som via sit selskab Efanor Investimentos har 53% af aktierne i Sonae.

Herunder en kritisk gennemgang af, hvordan portugisisk erhvervslivs top er vævet sammen og i mange tilfælde har opnået fordele ved politiske beslutninger. For Sonae koncernens vedkommende, er den dog også bredt anerkendt som én af de bedst drevne virksomheder i Portugal.

(video 'Os Donos de Portugal - ejerne af Portugal - desværre kun på portugisisk)

 

 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer