Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal afhænder 12 brugte F-16 fly til Rumænien

Det portugisiske flyvevåben anvender, som det danske, veltjente udgaver af af den amerikansk-bygggede F16 ‘Fighting Falcon’ jagerfly.

Rumænien køber F16 af Portugal
I lang tid har militære tidsskrifter skrevet om at en handel var undervejs, og nu skulle det være (næsten) sikkert at kontrakten bliver underskrevet i maj. Sidste frist for underskrivelse er juni 2013.

Det rumæske luftvåben overtager 12 stk. F-16 til afløsning af russisk byggede MIG-21 ‘Lancers’. Pris: €120 millioner.

Dermed bliver Rumænien medlem af en forholdsvis lille klub af europæiske lande, som anvender det efterhånden forældede, men dog stadig effektive kampfly.

De tilbageblevne lande med aktive F-16 jagere i Europa er Danmark, Norge, Belgien, Polen, Portugal og Grækenland.

Portugals 45 F-16 fly
Portugal fik sine første F16 jagere leveret i 1999 og har løbende afholdt øvelser sammen med det danske lufthvåben – se også ‘Danske jagerpiloter på træningslejr i Portugal’.

I alt har Portugal fået leveret 45 stk. F16 fagerfly; herunder 7 to-sædede træningsfly.

De sidste 25 fly blev overdraget uden beregning af USA som en del af Peace Atlantis II programmet. Portugal skulle dog selv betale for transport og drift, der over tid er den største udgiftspost. De 25 fly havde i en periode været lagt ‘i mølpose’ i USA grundet opgradering til nye flytyper hos US Air Force.

Der går rygter om at Bulgarien også skulle være interesseret i en handel med Portugal, og dermed måske en overtagelse af 9 brugte F-16.

Gennem tiden har Portugal mistet 2 F16 fly og én pilot.

Herunder optagelse fra Monte Real flybasen ved Leiria, hvor alle Portugals F16 fly er stationeret:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer