Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Emigration fra Portugal - Mozambique indfører visumkrav for at begrænse tilstrømningen af portugisere

Den finansielle krise og manglen på arbejde i Portugal har medført at endnu flere unge portugisere emigrerer til andre lande for søge job.

Emigration fra Portugal stiger kraftigt 
Portugal har traditionelt altid haft mange emigranter - en tendens der stammer helt tilbage fra tiden med de store portugisiske opdagelsesrejsende.

Emigration i større skala startede dog først i anden halvdel af det 19. århundrede, hvor den primære motivation for fraflytning ligeledes skyldtes dårlige økonomiske vilkår og mangel på arbejdspladser i Portugal.

Således bor mere end 5 millioner portugisere nutildags udenfor Portugal, hvilket svarer til ca. 1/3 af alle portugisiske statsborgere. Indbyggertallet i Portugal er for øjeblikket ca. 10,6 mio. og arbejdsløsheden er tæt på 18%.

Arbejdsløsheden blandt unge i Portugal er imidlertid på over 40%, hvilket er historisk højt.

Indenfor Europa flytter mange portugisere til Luxembourg, Schweiz, Frankrig og England, men mange flytter også til Amerika.

Særligt søger mange portugisere pt. lykken i de store portugisisk-talende lande som Brasilien, Mozambique og Angola, der alle har oplevet økonomisk fremgang i de senere år.

Mozambique indfører visumkrav - jobsøgere fra Europa sendes retur
Grundet de seneste års økonomiske fremgang i Mozambique rejser flere hundrede unge portugisere hver uge til Mozambiques hovedstad Maputo med en enkeltbillet.

Der bor i forvejen mange portugisere i den tidligere portugisiske koloni Mozambique, og der er gode fly-forbindelser fra Lissabon Lufthavn. Derfor er Mozambique pt. en populær destination for unge portugisere, der ofte i forvejen har relationer til familie eller bekendte i Mozambique.

En del øvrige job-hungrende europæere søger ligeledes mod Mozambique, og derfor har Mozambique nu indført skærpede visumkrav fra alle tilrejsende europæere. Mozambique var tidligere et af de fattigste lande i Afrika, men fund af bl.a. olie og kul, har de seneste år medført stor økonomisk vækst i Mozambique.

Med de strammere visumregler i Mozambique risikerer portugisere og øvrige job-ansøgere fra Europa, at blive afvist ved ankomsten i Maputo Lufthavn, og efterfølgende hjemsendt med fly.

Man skal således ikke længere forvente at kunne få udstedt et turist-visum ved ankomsten, hvis man ikke kan fremvise retur-billet, hotel-reservation m.v. ved ankomst. Det anbefales nu at selv reelle turister anskaffer 30-dages turist-visum inden ankomst til Mozambique.

Nyt visum-system i Mozambique
Ifølge den danske ambassade i Mozambique, træder et nyt visum-system i Mozambique i kraft 6. juni 2013. Det nye visum system C-VIS er baseret på den centrale Schengen visum-database. Det betyder at man ved ansøgning om visum til Mozambique får taget foto og fingeraftryk.

Se også video-indslag og svensk artikel på Expressen.se: De flyr för arbete i Afrika.

Relateret artikel: 17,7% arbejdsløshed i Portugal - Ungdomsarbejdsløshed meget høj.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer