Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal har modtaget 9 mio. euro om dagen fra EU i 25 år

Ifølge en netop offentliggjort undersøgelse har Portugal modtaget 81. mia. euro i EU-finansiering i løbet af 25 års medlemskab af EU fra 1986 - 2011.

Det svarer til at Portugal har modtaget knap 9 mio. euro fra EU hver dag i 25 år, siden Portugal blev medlem af EU. (UE på portugisisk - União Europeia)

EU-finansieringen til Portugal gennem 25 år har ifølge undersøgelsen medført yderligere interne og eksterne investeringer for mere end 156 mia. euro. (ca. dobbelt så meget som Portugal måtte låne via en EU-hjælpepakke i maj 2011).

Se også artiklen: EU hjælpepakke til Portugal vedtaget i EU – 78 millarder euro i lån over 7,5 år

Ifølge den portugisiske avis Diário de Noticias, er investeringerne i Portugal bl.a. gået til:

  • 9468 km. nye veje
  • 2353 km. nye togbaner
  • Broen Vasco da Gama
  • 5 nye fodbold-stadioner
  • 9 nye hospitaler
  • 662 skoler
  • 248 centre til spildevandsbehandling
  • Erhvervsuddannelse til mere end 1 mio. unge
  • Indførelse af nationalt sygesikringskort

Portugals integration i EU - succes eller fiasko?
Undersøgelsen konkluderer overordnet at Portugals 25 års medlemsskab af EU har medført større livskvalitet blandt portugiserne, men samtidig er Portugal blevet mindre bæredygtigt. Integrationen af Portugal i EU betragtes derfor ikke som en succes, men snarere som en semi-fiasko, og særligt politikerne i Portugal må stå for skud - særligt i forhold til fejl-prioriteringer af de gennemførte investeringer for EU-midler i Portugal.

Portugals politikere var endvidere fra begyndelsen ikke godt nok rustede til at varetage prioriteringen af EU-midlerne, og der har været en udpræget mangel på åbenhed, evaluering og ansvarlighed blandt de ansvarlige politikere i Portugal.

Undersøgelsens formål er at hjælpe med at forstå samt lære af de fejl, der historisk er blevet begået i forhold til investering af EU-midler i Portugal.

Det er den tidligere økonomi-minister Augusto Mateus, der har varetaget undersøgelsen, som er finansieret af fonden Francisco Manuel do Santos Foundation.

Undersøgelsen hedder "25 anos de Portugal Europeu" og kan downloades nederst på denne side:
25 anos de Portugal Europeau download link - PDF fylder 50 MB og dokumentet er på portugisisk.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer