Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Rejser til Madeira – Atlanterhavsfestival i juni måned

Hvert år i juni måned kan man på Madeira opleve den såkaldte Festival do Atlântico – Atlanterhavsfestivalen.

Madeira festival – musik – kunst – fyrværkeri konkurrence
Atlanterhavsfestivalen markere starten på sommersæsonen på Madeira. Spredt udover juni måned kan man opleve kunst (Regional Kunst Ugen), klassisk musik (Madeira Musik Festival) og ikke mindst de store pyro-musikalske shows, der afholdes hver lørdag aften på marinaen i Funchal, Madeiras hovedstad. Det hele blev i 2002 samlet under samme navn, til det der i dag er Festival do Atlântico.

Udover de ovennævnte arrangementer afholdes der også “Det Regional Brød Marked”, der er den lokale afdeling af Lions Club’s indsamling til velgørenhed, og der afholdes festiviteter og optog for at ære øens “Populære Helgeneskikkelser”: St Anthony, St John and St Peter.

Fyrværkershow
De fire store fyrvækerishows afholdes fire lørdage i træk, kl. 22:30 på kajen lige udenfor marinaen. Smukke og fantastiske fremvisninger af 20 minutters varighed, er en kombination af fyrværkeri og musik på samme tid. Forskellige lande deltager, herunder naturligvis Portugal. De fire fyrværkeri opvisninger indgår samtidig i en konkurrence, der afgøres af publikum.

Madeira Musik Festival
Festivalen sigter mod at ramme mange målgrupper, idet udvalget af musikalsk underholdning spreder sig over forskellige genrer, repertoirer, stilformer og flere udøvende kunstnere. Madeira Musik Festival har faktisk eksisteret i mere end 30 år og anses for at være meget prestigefyldt indenfor kendere af klassisk musik.

Netop fordi at Madeira Musik Festivalen er så divergerende i sit udbud, er det muligt at afholde de enkelte koncerter på helt unikke og symbolske steder: Casa das Mudas Kunst Center, Baltazar Dias Municipal Teatret og Santa Clara Klosteret, er bare et par af de scener hvori den klassiske musik bliver fremført. Til stor glæde blandt de fremmødte, der kan lytte til musikken i de rammer den er skabt til. Fra kirkemusik til nutidig rytmisk musik, fra piano arrangementer til Madeira Tradionel Musik.

Madeira Musik Festival har etableret sig som en af de helt store kulturelle oplevelser på Madeira, i forbindelse med Atlanterhavsfestivalen.

Medeira Kunst Uge
I forbindelse med Atlanterhavsfestivalen har man også indkorporet den lokale kunst uge, der har eksisteret siden 80’erne. I denne forbindelse vil man vise offentligheden, hvad skoleeleverne har lært og tilegenet sig i løbet af deres tid i skolen og gymnasiet. Igennem flere opvisninger i området Garden Party, kan man se dem fremføre teater, dans, sang, instrumentale færdigheder samt en maleri konkurrence. Det hele gøres med det primære formål at fremme den sociale åbenhed omkring mennesker imellem.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer