Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Madeira Blomsterfestival - oplev Funchal udsmykket med blomster

Madeira blomsterfestival
Siden 1979 har man afholdt en kæmpemæssig blomsterparade i Funchal, på Madeira. Dog går traditionen helt tilbage til 1959, da man havde en årlig Festival of Roses. I 1979 overtog turistrådet arrangementet og det har betydet at man idag har traditioner som Wall of Hope ceremonien, Blomsterfestival paraden, konkurrence om smukketste vinduesudsmykning, blomsterhaver, musikarrangementer og udsmykninger.

Madeira - Festa da flor
På portugisisk kaldes Madeira Blomsterfestival for Festa da Flor da Madeira. Festivalen indledes med pyntning af Funchals gader og torve med tusindvis af blomster.

 

Traditioner
Festivalen er også et kulturelt arrangement, der tradtionen tro byder på folkesang og folkedans i gaderne. Man er desuden sammen om at være med til at lave det store blomstertæppe, der skal fylde en del af byens gader. Samtidig bliver blomster hyldet i en stort anlagt udstilling og
koncerter og variete shows kan høres fra mange steder i byen.

Blomstermarkedet på byens torv
På Pladsen, Largo da Restauração, er der et stort blomstermarked, der har meget fokus på alle de typer af blomster der findes. Her finder man sælgerne, de såkaldte ‘Floristas de Medeira’, iklædt historiske, regionale kostumer. Her kan man også være med til at flette blomster til det store blomstertæppe. Her vil blomsterproducenter også prøve at overgå hinanden i kreativitet og skønhed. Largo da Restauração ligger ved det ikoniske São Lourenço palads.

Blomsterparaden og ‘Håbets Mur’
Paraden er meget berømt for sine udsmykkede vogne og de fantastiske kostumer der bæres af de ca. 1200 deltagere af både børn og voksne. Byens gader er et sandt blomstertæppe og butiksvinduer er dekorerede og indrammede med blomster.

Magien starter når børnene i Funchal bringer blomster til bygning af den såkaldte 'Håbets Mur' på Praça do Município (rådhuspladsen) i det centrale Funchal på Maderia. Børnenes uskyld og blomsters skrøbelighed er et udtyk for håbet om fred i verden. Lørdag morgen går 1000 børn fra Avenida Arraiga til Rådhuspladsen for at sætte en blomst i muren. Ceremonien slutter af med opsendelsen af en fredsdue og et show som børnene har forberedt.

Når foråret melder sin ankomst, forvandler Funchal sig til en fortryllende by. Blomsterfestivalen på Madeira er et indtryk for livet.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer