Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Rejser til Madeira – Jul og Nytårs festligheder på Madeira

Jul og nytår på Madeira strækker sig fra 1. december til Hellig Tre Kongers dag d. 6. januar.

Juletraditioner på Madeira
Allerede fra den første dag i december starter man på juleudsmykningen af byernes gader og torve. Det er bestemt en tradion man går meget op i på Madeira. Funchal er i julemåneden en utrolig hyggelig by, med farverige lys, der skaber en tæt og forventningsfuld stemning.

Over hele øen gør man en dyd ud af at prøve at skabe det berømte krybbescene, med alt hvad det indebærer af aktiviteter. Der afholdes en konkurrence, hvor det gælder om at have lavet den flotteste opstilling af før omtalte scenarie. Det betyder meget for de lokale på Madeira. Kreativiteten er i højsædet, når det gælder om at opsætte en livagtig udgave. Det er også i denne periode man opsætter byens juletræ.

Aften Markedet på Madeira
den 23. december er der aften marked på Madeira, hvor de fleste gør deres sidste juleindkøb og man samtidig har en festlig og hyggelig aften. Det hele foregår Mercado dos Lavradores, hvor vejene i området bliver afspærret og boder bliver stillet op over det hele. Der er åbent hele aftenen, og der bliver solgt masser af regionale produkter, såsom blomster, buske, frugt, grøntsager, slik, vin-og-hvidløgssandwich og Poncha – en lokal drik. Sidst på aften er der underholdning med julesang, musikalsk optræden og folklore, der gør at natten bliver til morgen inden alle er gået hjem.

Når julen er slut starter glæden ved Nytårets snarlige komme.

Nytåret på Madeira – verdens største fyrværkerishow
Amfiteatret i Funchal danner rammen om det store fyrværkerishow ved midnat. Dette show er så fantastisk, at alene for at opleve det, tager mange turister til Madeira omkring nytår.

I 2006 anerkendte Guiness Rekordbog fyrværkerishowet i Funchal som verdens største festfyrværkeri. Krydstogtsskibe lægger til udenfor byen havneområde, så de mange tusinde turister ombord kan overvære det flotte skue. Hele byen er trukket af huse, og alle afventer kun det første slag når klokken på byens rådhus slår præcis 00.00! Derefter er der fest til den lyse morgen i alle byens barer og diskoteker, hoteller og private arrangementer.

Det menes at man allerede i det 17. århundrede havde fyrværkeri på Madeira. Det udviklede sig til det man idag kender som et storslået skue. Rigmænd fra Madeira tog det til sig og startede en indbyrdes konkurrence om hvem der kunne skabe det smukkeste show i byen. Det var ca. 100 år siden.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer