Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Ericeira - strandene ved sølvkysten i Portugal

Den gamle fiskerby Ericeira tager hvert år imod hundredetusinder af turister, der alle kommer for at nyde livet i den smukke by med det forfriskende klima, de rene sandstrande og de friske fiske- og skaldyrs retter.

Mange kommer for at bruge en de mange internationalt anerkendte surf strande der tæller hele 40 styks, med varierende sværhedsgrad.

Læs mere om Ericeira

Strandene ved Ericeira 
Langs Ericeiras kyst ligger 10 strande. De er lige så forskellige som nat og dag, nogen er meget velegnet til surfing for øvede, andre er bedst for dem der skal øve sig inden de kaster sig ud i kunsten at kunne surfe, mens endnu andre er meget familievenlige.

Lej billig ferielejlighed med panoramaudsigt i Ericeira.

Nedenfor er beskrevet de forskellige strande:

Pedra Blanca
Strandens rigtige navn er Praia da Empa og er hovedsaglig for surfere og campister. En strand, hvor havet er ujævnt og farligt for dem der ikke kan svømme.

Praia Orelheira
En diskret strand under klipperne mellem Pedra Branca og Praia do Forte de Mil Regos.

Praia de Ribeira D’Ilhas
Eksperter mener, at det er den bedste surf strand i Europa. “Det Europæiske Mekka for Surfere”. På den strand er der afholdt mange nationale og internationale mesterskaber i surfing og den er temmelig meget besøgt af professionelle surfere, inden og udenlandske. For dem er denne strand der anden hjemegn og de kommer igen og igen. Der er gode parkeringsforhold.

Praia do Algodio og Praia do Norte
Beliggende på den nordlige side, efter Praia dos Pescadores, er dette stranden som de lokale selv bruger. Det er sen strand med både gode surfer faciliteter og strandsand. Parkeringsmulighederne er begrænsede og der er opsyn på stranden i sommersæsonen.

Praia do Ali Babá
Det siges, at der for mange år siden, på denne strand, var forankret et skib med en mand ved navn Ali Babá. Det siges også, at han gemte sin skat her, men den er endnu ikke fundet. Det må være fordi den er smeltet, menes det. Det kan da kun være derfor sandet på denne strand er så gyldent.

Se også: 4-stjernet hotel i Ericeira, Portugal eller billigt lejlighedskompleks i Ericeira (feriebolig - også med morgenmad inkluderet).

Praia do Forte de Mil Regos
Her er en strand hvor den naturlige skønhed hersker. Ideelt til dem der ønsker at ligge stille og ugeneret, men der er til gengæld heller ingen opsyn.

Praia do Matadouro
Stranden er placeret foran Ericeira Camping. Det er en meget still og rolig strand, hvor tidevandet nærmest laver en svimmingpool foran klipperne, mens højvandet skubber, men højvandet gør det lidt mere besværligt at bade. Mange surfere bruger også denne strand.

Praia do Sul e Praia da Baleia
Det er en af de største sandstrande i Ericeira og der er et stort antal gæster hver sommer. Stranden er under opsyn i sommerperioden og der ligger to restauranter i nærheden.

Praia dos Pescadores
Klipperne tårner sig 25 meter op bagved stranden og danner tilsammen en stor veranda til Atlanterhavet. Den er overvåget i løbet af badesæsonen og der er udlejning af strandudstyr, stråhatte, liggestole og badeudstyr for folk med særlige behov.

Praia S. Sebastião
Lokale og surfere bruger gerne denne strand, der på grund af klinten for en naturlig skønhed. Adgang til stranden foregår ned af stejle trapper på klinten, hvor der midtvejs både er et lille springvand og en balkon.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer