Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


BorgWarner bygger ny fabrik i Viana do Castelo i Nordportugal

Mens der mange steder i Europa sker nedskæringer i automobil-sektoren, er den kendte amerikanske producent af gearkasser BorgWarner i færd med at investere yderligere i Portugal.

Avanceret diesel-teknologi i Portugal
Udover gearkasser og transmissioner er BorgWarner også ekspert på området for udstødningssystemer og stop-go teknologier til brug for personbiler.

Den ‘grønne teknologi’ er i høj grad i fokus med øgede krav til bilernes udstødningsgas; herunder introduktionen af Euro-6 normen indenfor EU (for alle nye biler) gældende fra september 2014 for personbiler og varebiler.

BorgWarner har allerede en fabrik i byen Valeca (Valença do Minho) på grænsen til Spanien i det allernordligste Portugal. Her produceres exhaust gas recirculation (EGR) systemer, som kort fortalt leder en del af udstødningsgassen tilbage i motorens forbrændingskammer og resulterer i en samlet set renere udstødning.

For at overholde den nye Euro 6 norm forventes langt de fleste personbiler at blive udstyret med EGR teknologi, og blandt andet derfor forventer BorgWarner en stigning i efterspørgslen på EGR systemer på 50% fra 2013 til 2018. Specielt ved koldstart af diesel-motorer, er det vigtigt at reducere udledningen for at overholde EU’s nye og skærpede forureningsgrænser.

Bilfabrikkerne er i øvrigt allerede igang med at indstille sig på de nye tider. Eksempelvis har BMW skåret kraftigt ned på produktionen af 6-cylindrede motorer til fordel for mindre og renere 3- og 4-cylindrede benzin- og dieselmotorer.

Ny fabrik i Viana do Castelo med plads til udviddelser
Byggeriet af BorgWarners nye produktionsanlæg i Nordportugal er gået igang.

Hele BorgWarner produktionen i Portugal bliver primo 2015 flyttet til Viana do Castelo omkring 50 km sydvest for Valença

Den nye 15.000 m2 store fabrik bliver ‘state of the art’ inden for moderne produktionsteknologi og der er plads til yderligere udviddelse, såfremt det skulle blive nødvendigt.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer