Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal-Sverige – Estádio da Luz – 1. play-off kamp

I aften kl. 19.45, er der kick-off til kampen mellem Portugal og Sverige. Det er første dyst ud af to, og den samlede vinder skal til VM i Brasilien 2014. Returkampen spilles tirsdag i næste uge (19. nov.) i Sverige.

Christiano Ronaldo mod Zlatan Ibrahimovic
Én stjernespiller skal ikke med til VM. Bliver det Ronaldo eller Zlatan der trækker nitten?

De to spillere scorede hattrick for deres respektive klubber sidste weekend, men der er mange andre elementer, der kan gøre disse to kampe ualmindelig spændende. Én spiller kan som bekendt ikke gøre et helt hold alene.

Portugal stjerner mod Sveriges holdånd
Ronaldo spiller på et landshold, der har langt flere fodboldstjerner og individualister, end Sverige har. Udover Ronaldo, stiller Portugal også med spillere som Nani fra Manchester United og den tidligere Porto spiller, nuværende Monaco stjerne João Moutinho.

Sverige kan ikke mønstre mange andre stjerner end Zlatan, men har i stedet et hold, der kan stå sammen og spille defensivt, med øje for, at returkampen skal spilles på det nye stadion i Stockholm, Friends Arena, med plads til 50.000 tilskuere.

Umiddelbart ville en ønskesituation for Portugal være et hurtigt mål og for Sverige ville det være en målmand, der står en brandkamp…Portugal skal i hvert fald åbne op for kampen mod et formentlig defensivt indstillet svensk mandskab, hvis de skal have et par mål med til Sverige.

Portugal er favorit
Ifølge Portugisiske aviser er Portugal favorit til den samlede sejr. De hæfter sig ved, at ’De Udvalgte’ også skal huske at holde nullet, så en 1-0 eller 2-0 sejr, ville være det optimale. Håbet er så, at Ronaldo kan lave det mål i Sverige, der gør det endnu svære for svenskerne at vinde samlet, og dermed sender Portugal til Brasilien næste sommer.

Zlatan mener Sverige har fortjent at gå videre
Til svenske aviser, har Zlatan udtalt, at han mener Sverige har fortjent at gå videre, på baggrund af, at Portugal kun blev nummer to i en gruppe de burde have vundet klart (og dermed være gået direkte videre).

Zlatan husker specielt, at Sverige var i gruppe med blandt andre Tyskland, og spillede 4-4 i en svær udebanekamp, efter at have været nede med 1-4. Han husker så ikke, at Tyskland vandt 5-3 i Sverige i den sidste gruppekamp for nogle uger siden, efter Sverige var foran 2-0…!

Kampstatistik Portugal-Sverige – seneste to opgør målløse
De to landes tre sidste indbyrdes kampe er endt uafgjort. Portugal og Sverige var i samme kvalifikationsgruppe til VM i 2010 og spillede 0-0 i begge kampe. Dengang trak Portugal det længste strå, og kvalificerede sig til VM i Sydafrika. Endestationen i 2010 hed ottendedelsfinalen med et 0-1 nederlag til Spanien, de senere verdensmestre. Sverige kvalificerede sig ikke til denne slutrunde.

  • Kampstart: 15. november kl. 19.45
  • Spillested: Estádio da Luz, Lissabon
  • Kampen vises direkte på RTP1
  • Returkamp: 19. november, Stockholm


Kommentarer

Endnu ingen kommentarer