Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


John Malkovich og Portugal

Den amerikanske skuespiller John Malkovich fyldte 60 år tidligere i december måned 2013.

John Malkovich blev født 9. december 1953 i Illinois, USA, med kroatiske aner i blodet fra hans bedstefars side.

Manden, der måske i de flestes bevidsthed bedst er kendt for sin lille rolle i filmen der bar hans navn, Being John Malkovich, kastede for en del år tilbage sin kærlighed på Portugal.

John Malkovich bor i Frankrig, men elsker Portugal
Selvom han til hverdag bor i Frankrig, har han bestemt stadig sin gang her i landet, hvor han senest indspillede filmen Linhas do Wellington fra 2012, af den chilenske instruktør Valeria Sarmiento, der afsluttede hendes mand, Raúl Ruiz’ filmprojekt, idet han døde i 2011.

I denne film spiller Malkovich den engelske general Wellington, der hjalp Portugal i krigen mod Frankrig i starten af 1800 tallet.

Se trailer til filmen ‘Linhas do Wellington’

Hans helt store gennembrud som skuespiller kom i 1988, hvor han spillede Vicomte de Valmont i filmen Farlige Forbindelser, sammen med Glenn Close og Michelle Pfeiffer.

Siden er han noteret for at have medvirket i mere end 70 film, både franske, portugisiske og amerikanske. De sidste mange år, er hans unikke talent som skuespiller ofte blevet brugt i biroller i amerikanske storfilm, hvor han spiller en skæv karakter, der er lidt mere excentrisk og flamboyant, hvilket kendetegner ham særdeles godt.

Læs også: John Malkovich deltog i Estoril film festival

Manoel de Oliveira – film instruktør fordi han kan lide det
Den portugisiske film instruktør Manoel de Oliveira er 105 år gammel og stadig aktiv. Han er også en af John Malkovich’s favorit filminstruktører og John har medvirket i flere film med Manoel bag kameraet, blandt andre Vou Para Casa (2001) og Um Filme Falado (2003). John Malkovich har selv udtalt, at hans glæde ved Portugal måske udspringer af hans begejstring for Manoel de Oliveira, der er født i byen Porto, samme by som John Malkovich også har en stor passion for.

Manoel de Oliveiras seneste film ’O Gebo e a Sombra’ er fra 2012 og blev vist på Venedig filmfestival og han er i gang med sin næste film, der efter planen skulle udkomme i 2014.

”Jeg laver film, fordi jeg kan lide det. Jeg er ligeglad med kritikernes vurderinger af min projekter. Sådan har det altid været”, forklarede Manoel for et par år siden, om sin lyst til stadig at være aktiv i en høj alder.

Malkovich, Restauranten og Natklubben – Lissabons kendisser
John Malkovich ankom til Portugal for første gang i 1995, efter at den Portugisiske film producer Paulo Branco spurgte ham, om han ville være med i de Oliveira’s film ”O Convento”. Da John havde undersøgt, hvem denne de Oliveira var, blev han meget begejstret og på denne måde startede hans forhold til landet Portugal.

Se trailer til filmen ‘O Convento’

Sidenhen er han blevet medejer af Bica do Sapato, en restaurant i tre etager ved vandet i Lissabon, og nabo til den højeksklusive natklub Lux, som han også har andel i.

Restaurant Bica do Sapato åbnede for 14 år siden og er stadig meget populær blandt Lissabons berømtheder. Her møder man politikere, skuespiller og andet godtfolk, der har interesse for sladderbladenes skribenter.

Technobehemian – Malkovich og tøjmærket
Han er ikke bleg for at iklæde sig sit eget tøjmærke og vise det frem. Selvom han altså lige er fyldt 60 år, kan man på hjemmesiden for hans tøj brand technobohemian.it, se ham posere i de klæder, han lægger navn til.

Læs mere: Malkovich præsenterede tøj collection i Cascais, Portugal

Han har siden 1999 haft Technobohemian by John Malkovich, og fortæller, at han kun gør det fordi han nyder det. Denne tøj linje til mænd, er ifølge ham selv, designet til at vise en selvudfoldelse. Måden at være John Malkovich.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer