Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugisernes tro på fremtiden stigende – men stadig negativ

Det statslige statistiske kontor INE kunne i starten af januar 2014 bidrage med en positiv nyhed fra Portugal.

Portugiserne og portugisisk erhvervsliv så i december 2013 mindre negativt på den økonomiske situation end for et år siden, og også mindre negativt end i november 2013.

Indikatorer peger fremaf
I forhold til december 2012, hvor erhvervslivet i Portugal blev rated på ‘confidence’ til minus 4,1, er december 2013 ratingen nu blot minus 1,0 mod minus 1,2 i november 2013.

Årsagen er blandt andet af eksporten af varer og tjenesteydelser fra Portugal aldrig nogen sinde har været højere målt på værdi.

Privatforbruget i Portugal; herunder køb af portugisisk producerede varer, halter derimod bagefter, selvom eksempelvis bilsalget langsomt er stigende efter de særdeles hårde år for den portugisiske bilbrance i 2011 og 2012.

Private husholdninger i Portugal
I de private husholdninger I Portugal er stemningen fortsat præget af negative forventninger omkring økonomien.

De private husholdninger 'confidence' rating steg fra minus 59,8 i december 2012 til minus 40,3 i december 2013. I november 2013 var de privates fremtidsforventninger til økonomien ifølge INE rated til minus 41,8.

Man forventer flere besparelser og dermed fyringer i den offentlige sektor, specielt offentlige pensioner er under pres for at blive yderligere beskåret.

De unge er hårdest ramt af arbejdsløshed og har måske specielt svært ved at se de positive takter i Portugals økonomi. Et udslag heraf er at fødselstallet i Portugal er det laveste i 60 år.

Se artikel fra januar 2014 om fødselstallet i Portugal.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer