Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Ronaldo vinder Den Gyldne Bold - Verdens bedste fodboldspiller 2013

Mandag d. 13. januar 2014, sidst på eftermiddagen, kunne Portugals store fodboldhelt, 28 årige Cristiano Ronaldo lade sig hylde som verdens bedste fodboldspiller og modtage Den Gyldne Bold som bevis på sine præstationer på grønsværen gennem hele 2013.

Ronaldos sæson har været enestående
Ronaldo, der til dagligt spiller i Real Madrid, fik overrakt Ballon d’Or ved et Gallashow i Zürich mandag aften, og kunne endelig for første gang siden 2008 lade sig hylde som verdens bedste fodboldspiller. Hermed fik Ronaldo endnu et trofæ til privatsamlingen, der helt sikkert bliver et stort trækplaster på hans nyåbnede museum, på fødeøen Madeira, når det stilles til skue for de mange besøgende.

Cristiano Ronaldo var nomineret sammen med den franske fodboldspiller Franck Ribéry, der til dagligt spiller i tyske Bayern München og argentinske Lionel Messi, der slår sine folder i spanske FC Barcelona. De foregående fire år har Messi ellers siddet solidt på tronen som verdens bedste fodboldspiller.

Men 2013 skulle blive året, hvor Ronaldo kom på alles læber over hele verden. Mange fans af Messi måtte overgive sig, da Ronaldo nærmest egenhændigt besejrede Sverige, i de afgørende kampe om at komme til VM i Brasilien sommeren 2014.

Ronaldos mange mål og manglende trofæer
I hele 2013 scorede Ronaldo 69 mål i 59 kampe, samlet for Real Madrid og Portugal. Men han kunne ikke løfte nogen trofæer. Hvad retfærdiggør ham så som samlet vinder? Han har ganske enkelt været enestående for både Real Madrid og Portugal i 2013. Han alene har afgjort mange kampe på sin store vilje og uforlignelige fodboldevner, samt scoret intet mindre end seks hat-trick. Det har helt igennem været hans år !

Eksperter har peget på følgende fem kampe som Cristiano Ronaldos ypperste præstationer:

 • Februar 2013
  Med to mål i semifinalen, er han manden der ekspederer Barcelona ud af den spanske pokalturnering, ovenikøbet på Barcelonas hjemmebane.
 • September 2013
  I kvalifikationskampen mod upåagtede Nordirland, der spilles i Belfast, er Portugal bagud med 1-2, men så tager Ronaldo over og scorer tre mål til resultatet 4-2.
 • September 2013
  Hat-trick i Champions League turneringen mod tyrkiske Galatasarey. Kampen spilles i Tyrkiet og Real Madrid løber dem over ende, afsluttende med et magisk mål af Ronaldo.
 • November 2013
  Ronaldo scorer hat-trick i hjemmekampen mod Real Sociedad, der så Ronaldo spille, som var han fra en anden verden.
 • November 2013
  Cristiano kroner et fantastisk år i play-off kampene mod Sverige. Disse to kampe står stadig ulamindeligt klart i enhver fodboldinteresseret portugisers erindring. Portugal vinder samlet 4-2, Ronaldo scorer samtlige fire mål, endda de sidste tre på udebane i Sverige og sender dermed Portugals fodboldlandshold til VM i Brasilien. Efter denne pragt indsats er stort set hele den samlede fodboldpresse og menige fodboldinteresserede enige i, at Ronaldo skal modtage Ballon D’or som belønning for et storslået fodbold år i 2013.

Målmaskinen Ronaldo - portugisisk målrekord
Ronaldo slutter 2013 med at udligne den tidligere portugisiske landsholdspiller Pauleta scoringsrekord på 47 mål. Det tør med sikkerhed fastslås, at Ronaldo også bliver den mest scorende portugisiske landsholdsspiller nogensinde på et tidspunkt i 2014 og hvem ved, måske er han manden der kan sende Portugal helt til tops ved VM slutrunden til sommer, med et af hans karakteristiske mål med højrebenet.

Video: uddrag fra kampen Nordirland - Portugal (september 2013)

Video: FC København - Cristiano Ronaldo (december 2013)Kommentarer

Endnu ingen kommentarer