Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Det store skattelotteri i Portugal – vind store præmier

Få behørigt noteret det fiskale skattenummer på den elektroniske regning og modtag lodder til det store skattelotteri i Portugal.

Fra og med april 2014 trækker den portugisiske stat lod om kontanter og luksusbiler hver uge, på baggrund af boner og fakturaer, som menig mand har fået udstedt for selv det mindste køb.

Torsdag (6. februar 2014) godkendte den portugisiske regering, den lov der lanceres som ’Factura da Sorte’ (den heldige kvittering) og som samtidig skal være med til at sende 600 – 800 millioner euro ekstra i statskassen hvert år.

Forretnings- og erhvervsdrivende skal tvinges til at indbetale moms
Lotteriet skal ’belønne skatteyderne i kampen mod paralleløkonomi, skatteunddragelse og unfair konkurrence i retning mod et mere retfærdigt skattesystem’, begrunder regeringen lov vedtagelsen med.

Som det er nu, er der mange sorte penge udenfor Portugals skrantende økonomi og der betales langt fra al den moms, som staten mener at have til gode hos forretnings- og erhvervsdrivende. Derfor skal borgene nu belønnes for at bruge det fiskale skattenummer og dermed gøre det mindre attraktivt at snyde med skatte- og momsafregninger

Forbrugerne får tildelt kuponer til lotteriet hver gang de modtager en elektronisk kvittering for køb af varer og serviceydelser.

Ikke alle synes det er en god idé
For at anspore befolkningen til at medvirke i dette tiltag, udloddes kæmpe, kontante præmiebeløb og 60 luksusbiler om året til en skønsmæssig værdi på over 90.000 euro pr. stk.

Men flere synes det er skidt at bruge store, dyre biler som præmier og begrundelserne går på, at Portugal allerede har alt for mange biler og har en alt for høj forurening på vejene og i naturen mange steder, samt det faktum, at bilerne ikke er produceret i Portugal, men i udlandet – når nu Portugal kæmper en hård kamp for at skabe arbejdsplader.

Miljøgruppen Quercus tager skridtet videre og mener, at regeringen i stedet burde investere i genanvendelse af papir, lavenergipærer og ikke mindst eldrevne ministerbiler.

Små virksomheder vurderer, at registreringen af det ni-cifrede skattenummer på alle køb af en kop kaffe eller en avis vil koste 130.000 arbejdstimer om året og give et stort fald i produktiviteten. Et tab Portugal ikke har råd til

Specielt en blind mand, der blev interviewet af portugisisk tv, blev lidt trist ved tanken om at vinde en bil og synes ikke præmien er meget anvendelig for personer som ham selv.

Lotteriet findes allerede i andre lande
Lignende lotterier ses allerede i lande som Puerto Rico, Slovakiet og Brasilien. I forvejen er Portugals indbyggere det land i Europa der bruger flest penge på lottokuponer og skrabelodder.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer