Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portvin fra Australien til 18.000 kr. pr. flaske

Den Australske ’portvins’ producent Penfolds har lavet 330 flasker ’50 year old rare Tawny’, der alle sælges for 18.000 kr. per flaske.

Særudgave i håndblæste flasker
Til denne særudgave er der blandet syv årgange, hvoraf den ældste årgang er fra 1915 (og som også var den allersidste rest der var tilbage af den årgang) og den yngste er fra 1971.

De 330 flasker sælges direkte gennem producenten og i udvalgte lufthavne verden over. Flaskerne lanceres i flotte håndblæste flasker, der er kreeret til lejligheden med en prop, der er fremstillet af fadene fra Penfolds.

Rigtig portvin kommer fra Douro
Navnet portvin (eller Vinho do Porto) er et beskyttet begreb under EU’s markedsføringslovgivning og det betyder mere præcist, at kun druer, dyrket i regionen omkring Douro-floden i det nordlige Portugal, kan benyttes til og markedsføres som ægte portvin.

Australske Penfolds kan derfor ikke sælge deres produkt som en portvin i EU, men må ty til navnet Tawny, der traditionelt er en sød eller medium tør portvinsvariant, fremstillet på røde druer og bedst gør sig som dessertvin.

Video: sådan ser flasken udKommentarer

Endnu ingen kommentarer