Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


The Good Life – nu som teaterstykke i København

Ghita Nørby og Tammi Øst skal spille rollerne som mor og datter, der engang levede det søde liv, men som i dag har brugt alle pengene og dårligt har til dagen og vejen.

Teateropsætning baseret på prisvindende dokumentar
Teaterstykket er baseret på den prisvindende dokumentar ’The Good Life’ (Det Lette Liv) fra 2010, der bygger på historien om Anne Mette Beckman og hendes mor Mette, der igennem mange år levede af en stor familieformue, efter at Anne Mettes far og Mettes mand Waldemar døde. Parret bor i dag i Cascais, Portugal, hvor de efter et langt liv i luksus, blandt andet i Paris, slog sig ned for en del år siden.

Formuen formøblet – arvesølvet solgt
Formuen blev skabt af bedstefaderen til Anne Mette, der drev en stor virksomhed i Portugal. Sønnen Waldemar havde ingen intentioner om at drive firmaet videre, så formuen blev formøblet, arvesølvet solgt, og de sidste mange år har Anne Mette og hendes mor boet og levet sammen i en lille lejlighed i Cascais, på moderens lille pension fra Danmark. De er økonomisk helt nede og kysse asfalten, men som de selv siger i filmen: ’det kan man bare ikke se på os’.

Citat: Jeg vil hellere dø, end arbejde
Hele historiens omdrejningspunkt er Anne Mette, der ikke vil arbejde. Det har hun aldrig gjort og det kommer hun heller aldrig til. ’Det er min mors skyld jeg ikke kan noget’, siger hun igen og igen, gennem den 1 time og 24 minutter lange dokumentarfilm, der er optaget i Cascais og instrueret af Eva Mulvad. ’Jeg vil hellere dø, end arbejde’, bliver hendes gennemgående mantra.

Velstand giver vaner – alt kan gå itu
Instruktøren af teaterforestillingen Kamilla Wargo Brekling mener, at Anne Mette og hendes mors tragiske historie og skrøbelighed kan ramme os alle en dag:

”Vi bygger et helt liv og samfund op omkring en velstand, som giver os vaner – og når vi pludselig mister dette, har vi ingenting ” siger hun. ”Vi ved aldrig, hvornår det hele måske krakker – krakker i det store eller i vores eget liv”.

Køb billetter allerede nu
Denne lidt sørgelige historie har altså nu fundet vej til Aveny-T på Frederiksberg og kan opleves fra 7. marts til 12. april 2014. Billetter til forestillingen kan købes på billetnet.

Læs også:

Danske mediers anmeldelser af The Good Life

Fra rigmandsfamilie til fattige excentrikere Historien om familien Beckman i Cascais

The Good Life på filmfestival i AmsterdamKommentarer

Endnu ingen kommentarer