Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk






Fiskerestauranter i Lissabon – Peixe em Lisboa 2014 er tilbage igen 3-13. april

Den syvende udgave af Lisbon Fish & Flavours løber i år af stablen fra 3. til 13. april 2014 og der venter som sædvanlig en masse gastronomiske oplevelser for de, der ønsker at prøve noget ud over det sædvanlige.

Er du træt af dine madlavningsevner? – lær noget nyt
Festivalen, der finder sted i Pátio da Galé – Terreiro do Paço i hjertet af Lissabon, har blandt andet til formål at udbrede kendskabet til fisk og skaldyr, tilberedt af kokke, der kan deres kram.

Vil man lære noget nyt kan man tilmelde sig madlavningskurser – cooking classes – og prøve kræfter sammen med nogle af landets dygtigste kokke.

Live gastronomiske præsentationer
Festivalen samler en del gode restauranter og invitere kreative køkkenchefer fra ind og udland, til at komme og give et bud på, hvordan en lækker ret skal smage og ikke mindst gøre sig på en tallerken. Der er opvisning med publikum på og det er vel det tætteste man kan komme på et tv madlavningsprogram i virkeligheden. Se hvordan det spænder af, i videoen nederst.

Gourmet marked
I de 11 dage festivalen løber, vil der også være et gourmet marked, hvor muligheden er til stede for at købe de produkter, man eventuelt lige har set de professionelle anvende, eller man selv har jungleret med på et lille madlavningskursus. Det siges, at der er mere end 500 produkter af høj klasse at vælge imellem.

Ti fiskerestauranter tilbyder gode smagsoplevelser
Der skulle være god mulighed for at prøve noget nyt på den kulinariske front, når hele 10 restauranter tilbyder smagsprøver på fiske og skaldyrsretter. Man bestemmer selv hvornår man ønsker at smage, da alle restauranter har åbent fra 12-24 hver dag under festivalen. Det koster dog lidt ekstra udover entrébilletten og portionerne er ikke store. Men det kan helt sikkert anbefales alligevel, hvis alene tanken om en lækker fiskeret får tænderne til at løbe i vand.

Læs også: Peixe em Lisboa 2013

Madlavningskurser – udvid dine egne evner i køkkenet
Det sker tit, at man står i supermarkedets fiskeafdeling og tænker, at der er alt for mange fiske varianter at vælge imellem. Og ikke mindst tænker man, gad vide hvordan de skal tilberedes og hvordan?

Det er der nu råd for, da festivalen tilbyder alle, at komme på et madlavningskursus i tilberedning af lækre fiskeretter. Kom i et par timers selskab med dygtige køkkenchefer og lær, på en sjov måde, et par tips og tricks til at gøre det nemmere at vælge en fisk i kølemontren, næste gang der skal købes ind til middagsmad. Tilmeld dig her.

Se liste over aktiviteter: Peixe em Lisboa 2014

Hvilken vin til hvilken fiskeret?
Beslutter man sig for at lære at lave fiskeretter fra bunden, så ville det næsten være en skam ikke også at vide, hvilken vin der passer til netop den type fisk, man tilbereder. Det kan optimere hele smagsoplevelsen og sanseindtrykkene,

Der afholdes kurser i såkaldt Pairing, der gerne skulle forbedre kendskabet til forholdet mellem mad og vin.

Michelin kokke viser det ypperste
Stjernekokke fra Portugal, Spanien, Italien og Brasilien er til stede for at vise lige præcis deres bud på en lækker fiskeret. Flere af restauranterne, køkkencheferne repræsentere, er også belønnet med den meget eftertragtede Michelin stjerne. De garantere alle som en, at det bliver en ekstraordinær oplevelse, når først de viser deres evner.

Hvad koster det at deltage?
Prisen for en dagsbillet er 15 €.

I prisen indgår adgang til Gourmet markedet og aktiviteter som madlavningskurser, køkkenchefernes liveshow, samtaler og debatter om vinkendskab, musikalsk underholdning og meget andet. Entréprisen inkluderer ikke kurset winepairing, samt smagsprøver på de forskellige restauranter.

Hver af restauranterne, der deltager i Lisbon Fish & Flavours, præsenterer deres bud på en fiske- og skaldyr smagsprøve til priser fra 4-12 euro pr. restaurant. Åbningstiderne er fra kl. 12 til midnat.

Winepairing koster yderligere 15 euro.

Har man mulighed for at komme på lidt skæve tidspunkter, kan man tilkøbe lidt ekstra for en billig penge, inklusive smagsprøver på restauranterne og drinks. Læs mere om hvordan man køber billet til Peixe em Lisboa 2014.

Herunder video fra Peixe em Lisboa 2013 – Lisbon Fish and Flavours ’13



Kommentarer

Endnu ingen kommentarer