Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Manchester City vil overtage aktiemajoritet i fodboldklubben Estoril Praia

Flere portugisiske fodboldsites fortæller, at den engelske Premier League klub Manchester City er klar til at overtage 74 procent af aktierne fra selskabet bag den lille fodboldklub Estoril Praia for 15 mio. euro.

Det er avisen O Jogo der har bragt historien i spil og det skal pointeres, at intet er på plads endnu.

Rygtet har baggrund i Manchester Citys meget pressede økonomiske situation og på trods af at den anden klub fra Manchester ejes af en stenrig oliesheik (der angiveligt er god for 121 mia. kr.), er klubben gældsramt til langt over det forretningsmæssigt ansvarlige.

Manchester City rammer langt over gældsloftet – Financial Fair Play
Det engelske fodboldforbund har til denne sæson 2013/14 indført skærpede regler for klubber med kæmpegæld, det såkaldte Financial Fair Play (FFP), der reelt betyder, at klubberne har fået et økonomisk loft over, hvor stor skyld der må være i fodboldforretningen.

Det skulle for Manchester City være muligt at komme udenom disse regler, ved at overtage en del af aktierne og investere i en anden klub.

I 2012 havde Manchester City et minus i regnskabet på 112 mio. euro, mens de røde tal i 2013 dog kun var på 62 mio. euro.

Estoril ligger lige nu på en solid 4. plads i Portugals bedste fodboldrække Primeira Liga, pointmæssigt ikke langt under ’De Tre Store Klubber’ i Primeira Liga – Benfica, Sporting Lissabon og Porto.

Indtil videre er der ikke noget videre konkret om overtagelsen af Estoril Praia, men den virker dog mere sandsynlig end historien om Manchester Citys måske forestående 2014 sommerkøb af Leonil Messi fra Barcelona for intet mindre end 200 mio. euro.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer