Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Vikingeskibe skal sejle på Douro-floden

Viking River Cruise, arrangører af krydstogter på alverdens floder, har investeret i 16 nye, såkaldte viking langskibe, der skal stævne ud i løbet af 2014.

På Douro-floden skal to af de nye vikingeskibe efter planen sejle fra Portugal til Spanien og tilbage igen. Skibene, der har fået navnene Viking Torgil og Viking Hemming og efter signede være specielt designet til at sejle på Douro-floden, er lidt anderledes end søsterskibene, der skal sejle på andre af Europas store floder.

Luksuskrydstogt på vikingskib
Mange forbinder nok et vikingeskib med et elendigt liv til søs, kun overgået af endnu mere hårdt arbejde med en åre i hænderne i timevis. Her skal man dog ikke selv tage årer med på ferieturen, for at få disse to vikingskibe til at sejle derudaf, men i stedet bare læne sig tilbage og nyde den luksus, fartøjerne er blevet indrettet med. Fælles for dem alle er, at man har benyttet samme håndværksmetode enkelte steder, som de gamle vikingskibsbyggere brugte.

Skibene skiller sig lidt ud fra den gængse opfattelse af indretningen på et vikingskib, idet der er swimmingpool på dækket, gourmetrestaurant, internet, bibliotek og mulighed for forbedre sit golf put på de dertil indrettede små golf greens.

Hvert skib har en gudmoder
Fartøjerne, der blandt andet er bygget på værfter i Avignon, Frankrig og Rostock, Tyskland, blev alle hver for sig døbt af en notabilitet eller lokal personlighed, mest berømt er nok den franske sangerinde Mireille Mathieu, der udover at kaste den traditionelle Champagneflaske mod skibets skrog, også gav vikingeskibene en maritim velsignelse med på vejen.

Video: rundvisning på et moderne vikingskibKommentarer

Endnu ingen kommentarer