Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Vækst i turistindustrien og fald i arbejdsløsheden – Portugal på rette spor

Portugal havde verdens 13. største bruttooverskud på turistindustrien på ca. 6 mia. euro, fortalte præsidenten for verdenshandelsorganisationen på et møde i Lissabon i starten af juni 2014. Det skriver The Portugal News.

Portugals økonomiminister António Pires de Lima fulgte op med at fortælle, at de første fire måneder af 2014 har været en rigtig god start på året. Det er helt i tråd med 2013, som var Portugals bedste nogensinde, siger Lima.

Overnatninger steg de første fire måneder med 4 procent og antallet af turister med 6 procent og det er bare med at bygge videre på den gode tendens fra 2013, afslutter økonomiministeren.

Arbejdsløshedsprocent i Portugal faldende
Sammenlignet med april måned 2013 er arbejdsløsheden faldende. Sidste år var den på 17,3 procent, men altså i april 2014 faldet, så den nu ’kun’ er på 14,6 procent, skriver The Portugal News endvidere.

Det er Europas næststørste fald, men det ændre stadig ikke på, at arbejdsløsheden i Portugal er høj. Ud af EU’s 28 medlemslande har Portugal den femtehøjeste arbejdsløshed, efter Grækenland, Spanien, Cypern og Kroatien.

Ungdomsarbejdsløsheden er også faldende, således at den nu udgør 36,1 procent mod 40,3 procent i april 2013. Det er Europas sjettehøjeste.

Noget tyder på at Portugal er på rette vej, selvom der stadig er meget lang vej endnu.

Læs også: Portugal forlader internationale låneprogrammer – økonomien på rette sporKommentarer

Endnu ingen kommentarer