Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal klarer sig uden sidste lånerate fra Trojkaen af långivere

Portugal har besluttet sig for at klare sig uden den sidste lånerate i hjælpepakken på 2.6 mia. euro, efter landets forfatningsdomstol afviste besparelsesplaner for 2014 budgettet i maj måned, fortalte finansminister Maria Luis Albuquerque 12. juni, ifølge euronews.

Formelt trådte Portugal ud af det økonomiske hjælpeprogram 17. maj 2014.

Regeringen skulle inden udgangen af juni præsentere et alternativt forslag til stramninger i nationalbudgettet, men har i stedet valgt ikke at modtage den sidste aftalte rate fra Portugals långivere (Trojkaen) – Europa Kommissionen, Den Internationale Valutafond og den Europæiske Centralbank.

Læs også: Portugal forlader internationale låneprogrammer – økonomien på rette spor

Succes på obligationsmarkedet
Portugal har klaret sig rigtig flot på obligationsmarkedet siden annonceringen af tilbagetrækningen fra hjælpepakken. ’Regeringen mener ikke tiden er til yderligere stramninger og vi afslår derfor at modtage sidste del af den økonomiske hjælpepakke’, siger finansministeren.

Onsdag solgte Portugal for 975 mio. euro i 10-årige obligationer, til den laveste rente i mange år.

Regeringen mere troværdig
’I og med forfatningsdomstolen stadig mangler at tage stilling til flere af regeringens forslag til besparelser på årets budget, vælger vi at afvente med at finde på alternative metoder’, uddyber Maria Luis Albuquerque. Hun mener samtidig, at en sådan beslutning er med til at højne regeringens troværdighed.

Læs også: Nye skattestigninger i Portugal måske nødvendige – 2014 budget underkendt af forfatningsdomstol

Tyskland positive – Moody’s skeptiske
Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble roser Portugals regering og mener, at hjælpeprogrammet har virket, landet er kommet tilbage på fode og kan igen klare sig selv. Det er en succeshistorie, fortæller han.

Kreditvurderingsbureauet Moody’s er lidt mere skeptiske og mener, at Portugal kan have svært ved at have et afbalanceret budget fra 2018, hvis ikke der bliver skåret i de udgiftsposter, domstolen altså har afvist. Det kan udskyde opgraderingen af landets økonomi, forudser de.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer