Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal importerer arbejdskraft til landbruget trods høj ledighed

Det er ikke populært blandt Portugals borgere at tage et arbejde i landbruget.

Trods stor arbejdsløshed i Portugal (omkring 15 %), har landbruget i stigende grad svært ved at tiltrække indenlandsk arbejdskraft og må ty til import af bær- og frugtplukkere fra primært Asien, Afrika og Østeuropa.

Det kan ikke betale sig at arbejde i landbruget
Grunden til, at et arbejde i landbruget ikke har den brede appel hos lokalbefolkningen synes lidt kompleks, men den overordnede årsag er formentlig den samme som i mange andre vesteuropæiske lande: det fysisk hårde arbejde til minimumsløn kan ikke betale sig i forhold til, hvad staten udbetaler i arbejdsløshedsunderstøttelse.

Det giver simpelthen ingen økonomisk mening, mener mange portugisere, der har været i beskæftigelse på en gård. Alene den økonomiske omkostning til benzin ved pendling frem og tilbage æder det meste af lønnen.

Den nye generation vælger landbruget fra
Desuden ser den nye generation af portugisere ikke landbruget som en del af fremtiden. Tværtimod, et arbejde i landbruget har for mange nyuddannede, arbejdsløse unge kedelige reminiscenser til en tid, hvor familien knoklede benhårdt hver dag og stadig havde svært ved at forsørge sig selv. Derfor prøver mange unge i stedet lykken i udlandet eller tager et sommersæsonjob i turistbranchen.

Læs The New York Times’ glimrende artikel, der beskriver de portugisiske gårdejeres store dilemma mellem brugen af lokal og importeret arbejdskraft, der samtidig også er et dilemma for staten, der ønsker at komme ud af det økonomiske dødvande og bringe landet og befolkningen på fode igen.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer