Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Flyopvisning i Cascais – spektakulært flyshow 4-6. juli 2014 ved Lissabonkysten

Mere en 500.000 mennesker ventes at komme forbi Cascais ved Lissabon denne weekend for at være vidne til en hidtil uset begivenhed med flyopvisning og luftakrobatik.

Portugal er det første land udenfor USA til at være vært for flyopvisningskonkurrencen Air Race Championship.

Luftakrobatik og opvisningsshow
Begivenheden, der finder sted 4, 5 og 6. juli 2014 i bugten ved Cascais, er en kombination af konkurrence, luftakrobatik og opvisningsshow, baseret på det amerikanske Reno Air Races, der allerede har eksisteret i 50 år i USA.

Oplev synet og ikke mindst lyden af fly med 350 km/t, 30 meter over havets overflade, udført af en gruppe internationale elite piloter

Arrangørerne oplyser, at der er to kategorier: den ekstraordinære, med er en blanding af konkurrence og kunstflyvning i moderne fly, samt vintageklassen, hvor 8 yak-52 fly, designet i Sovjetunionen i 1976, skal konkurrere indbyrdes. Konkurrencen afgøres på tid. Hurtigste fly vinder.

Otte fly deltager i konkurrence på en oval bane mellem Tamariz Strand og Cascais Marina, med kun 25 meter til land og garanti for ’høj fart og adrenalin kick’.

Programmet ser således ud:

Fredag 4. juli: træning

Lørdag 5. juli: kvalifikation

Søndag 6. juli: konkurrence

Der er gratis entré.

Fantastiske oplevelser over Cascais bugten
Allerede onsdag i denne uge afholdtes en mindre ceremoni for deltagerne på flypladsen i Tires, under ledelse af Portugals forsvarsminister Jose Pedro Aguiar-Branco.

Aguiar-Branco fortalte, at det var en god måde for Portugals væbnede styrker ’at vise sin alsidighed’.

Ideen opstod efter at Nuno Molarinho og Sérgio Teixeira havde set showet i Reno og foreslået at bringe projektet til Portugal. Det er et initiativ uden fortilfælde.

Der er store forventninger til showet: fantastiske internationale piloter med masser af erfaring vil give publikum ved Cascais bugten helt unikke oplevelser, siger Nuno Molarinho og understreger, at det er hensigten at bringe projektet til hele Europa.

Videoer: stemningsbilleder og interviewsKommentarer

Endnu ingen kommentarer