Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals skattemyndigheder skærper indberetningspligt for privat ferieboligudlejning

Det skal være obligatorisk at rapportere til Turismo de Portugal, hvis man vælger at udleje en feriebolig på privat initiativ.

Portugals skatteinspektører har indledt en klapjagt på ferieboligudlejere, der ikke opgiver indtægter på udleje af privatejede huse og lejligheder til turister, der indlogere sig for en kortere eller længere periode, oftest om sommeren.

Staten går glip af 20 mio. euro
Det anslås, at ikke oplyste lejeindtægter beløb sig til anslået 80 mio. euro i 2013 og dermed gik Skat og Stat glip af deres bid af kagen på ca. 20 mio. euro.

Det er den portugisiske hotelforening, der har udarbejdet et skøn over illegale lejeindtægter og det har fået regeringen til at komme med et udspil der lyder, at alle private udlejere skal registrere al aktivitet i forbindelse med ferieboligudleje til Turismo de Portugal, for at ophæve en unfair konkurrence med hotelbranchen.

Henover de kommende sommermåneder drejer det sig i første omgang primært om det parallelle lejemarked i Algarve og Lissabon. Det er Europa-kommissionen der har bedt om en stramning og har i en rapport bedt regeringen fremlægge en redegørelse for størrelsen på skatteunddragelse på dette område.

Myndighederne har fundet lovovertrædere
Skatteministeriet vil ikke afsløre om undersøgelsen er afsluttet, men påpeger, at der er fundet mange overtrædelser og uregelmæssigheder i landet, men oplyser ingen tal for det. Dog er uregelmæssighederne i Lissabon og Algarve allerede forbedret, oplyser skattemyndighederne.

Privat indkvartering vokser eksplosivet
Lokal indkvartering med turistmæssige formål skal indkomst- og momsbeskattes. Alle personer, der har denne type indkomst, skal oplyse de relevante myndigheder.

Udover privatboligudlejere, vil skattevæsenet også koncentrere sig om en særlig type virksomheder, som er blomstret kraftigt op de seneste år. Virksomheder med speciale i håndtering af feriebolig udleje.

Bølge af ny type turister
Det portugisiske skattekontor Finanças har prøvet at forklare den nuværende situation med, at lavprisflyselskabernes udbud af billige flybilletter til destinationer i Portugal, har skabt en efterspørgelse på billige overnatningsmuligheder hos en ny bølge af turister, der fravælger den traditionelle hotelboligform. Indkvartering i privatboliger annonceres på internettet med det formål at ramme den type turister, der ikke betænker sig ved prisbillige muligheder.

Lejligheder og huse, der er ejet af personer eller virksomheder til kommerciel udnyttelse, bliver nu overvåget nøje af Skat.

For at bekæmpe bedrageri og paralleløkonomi, vil skattevæsenet i Portugal holde fokus på virksomheder, der tilbyder en reel service, der også tilbydes af hotelindustrien.

Skat arbejder ’Under Cover’
Én af metoderne skattemyndighederne benytter sig af, er, under dække af at ville leje en sommerbolig for en kort periode, at komme i kontakt med de personer, der udlejer boliger uden at oplyse noget til Skat. Det er en måde at tage dem på fersk gerning.

Det skal ikke være forbudt at udleje privatbolig
Ministeren for turisme i Portugal forsikrer, at det ikke er meningen at begrænse eller forbyde udlejning af privatboliger til turister, men det skal sikres, at virksomheder der formidler privat boligudleje, opererer indenfor de lovkrav og formalia, der er forbundet med udlejningsbranchen.

En revision af ordningen, der har eksisteret siden 2008, hvor alle udlejere skulle registrere sig på det lokale kommunekontor, betale skat af lejeindtægter og forpligte sig til at levere en god service til turisterne, er nu under opsejling. Det skal gøres nemmere, men med mere lokal overvågning fra myndighederne.

Læs interview med Adolfo Mesquita Nunes, Portugals turistminister (interview er på portugisisk).

Kilder: The Portugal News, Económico og idealista.ptKommentarer

Endnu ingen kommentarer