Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal vine – Mateus sender ny Rosévin på markedet

Der blæser nye vinde fra Mateus mod et yngre segment fra den portugisiske vinproducent Sogrape Vinhos.

Ny Mateus Light på markedet i tre varianter
Med start i UK lancerer Mateus en ny variant med en alkoholstyrke på kun 5,5 procent - Mateus Light. Vinen med lav alkoholprocent sendes på markedet for at tiltrække nye kunder. Målgrupperne er vindrikkere, der stadig ønsker at drikke et glas klassisk Mateusvin og ikke mindst de nye potentielle kunder, kaldet ’de unge voksne’, der skal introduceres til smagen af en Mateus.

Vinimportøren i UK lover, at light udgaven er lige så velsmagende som den originale Mateus og oplyser, at der er brugt godt 18 mio. kr. på at videreudvikle Mateus varemærket målrettet mod den føromtalte yngre kundegruppe og skal ses i lyset af, at rosévin generelt vokser i popularitet i disse år. Mateus Light vil løbende blive introduceret i andre lande senere.

I paletten af Mateus Light findes tre varianter: klassisk ’stille’ rosévin, mousserende rosé og hvidvin.

Læs også: Rosévin fra Cliff Richards vingård i Portugal høster anerkendelse i Danmark

Mateus er verdens mest solgte bordvin
Siden 1940’erne har mange vinnydere i hele verden kendt til den klassiske rosévin fra Mateus og selvom firmaet har oplevet op- og nedture med den kendte smalhalset, kolbeformede flaske (inspireret af formen på soldatens feltflaske under 1. verdenskrig) og med det karakteristiske billede af det barokke, historiske palæ på etiketten (Palácio de Mateus/Casa de Mateus i Vila Real i Nordportugal), har Mateus i dag et renommé, der stadig er kendetegnende for verdens mest solgte bordvin – navnet Mateus!

Sogrape familien, der ejer mærket og er Portugals største vinproducenter, har som så mange andre firmaer, der havde succes med enkeltprodukter, matte sande, at forretningen skal udvides, hvis der skal holdes trit med økonomiske forventninger til fremtiden.

Mateus rosé sælges stadig over hele verden.
Mateus rosévinen eskalerede i popularitet op igennem 1960’erne og 70’erne og nåede højdepunktet i 80’erne, hvor vinhuset i Vila Real udvidede med en hvidvinsudgave. På dette tidspunkt stod Mateus for 40 procent af Portugals samlede eksport af bordvine. Da salget af Mateus var på sidst højeste, blev der solgt 3.250.000 kasser om året på verdensplan.

Video: Engelsk TV reklame for ’Matoos’ fra 1971

 

Drik et glas Mateus under varme himmelstrøg
Allerede tilbage i 2002 gjorde Mateus et comeback og havde på det tidspunkt ændret lidt på smagen i rosévarianten, ved at gøre den mindre sød og mere mousserende efter tidens smagstrend og bevidst relanceret vinen med en 70’er nostalgi i bagtankerne.

Hvem har ikke lyst til et glas køligt rosévin lige nu – i skyggen for Portugals behagelige, varme sol - enten som aperitif eller til frisk fisk og skaldyr?

Video: Mateus reklamespot 1980 – fra dengang livet var nemmere

 

Kendte personer med hang til Mateus
Det skrives, at så forskellige personligheder som Saddam Hussein og Elton John havde en forkærlighed for Mateus vine. Førstnævnte havde oplagret et større antal flasker i kældrene i sine paladser og sidstnævnte brugte Mateus i en sangtekst.Kommentarer

 

Gaspar siger:

jeg drikker ikke selv denne vin, men kan stærkt anbefale vine fra Portugal, det er bare synd at der ikke er mulighed for at købe gode vine fra Portugal i Danmark, jeg tro at alle som elsker vin og forstå at nyde en glas, har svært ved at finde gode vine fra Portugal i nogle butikker i DK, jeg har prøver selv at spørge , når jeg er i DK men end til nu er det uden held !  Så hvis der er nogle som kan oplyse en eller flere butikker som sælger gode vinde fra Portugal, for mig er en god vin ,en flaske som koster over 200 kr. alt andet som er importere kan ikke være godt , da afgiften er ca.15 kr og fragt er 7,5 kr  pr flaske og hvis vi skal regne med at der skal tjenes dubbe op på en flaske.

      Her i Portugal drikker jeg ikke en vin som har kostede under 10€  ,men så få jeg også kvalitet til min smag. Men en flaske som koster her 10 plus 3 er 13 og derefter dubbel op i en butik i DK vil blive solgt til omkring 26€ som er ca. 200 kr. ?  og der er svært at sælge en flaske vin til den pris i DK.

14 July 2014 7:19 PM