Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Udlejning af privatbolig til turister - Airbnb under pres i Catalonien

Den verdensomspændende, amerikanske webportal for privat udlejning af logi og indkvartering - Airbnb - er under pres fra flere nationale myndigheder.

Bøder til Airbnb og private udlejere
I Catalonien og i særdeleshed Barcelona vil den lokale regering uddele bøder og blokere lokale udlejere fra at benytte den populære internetbaserede boligudlejningsmarkedsplads Airbnb, med det formål at forhindre udleje til turister, der søger privat indkvartering uden om den traditionelle hotelbranche.

Spaniens centralregering og regioner er på vagt overfor at afgive kontrollen med den lukrative turistindustri, der står for ca. 10 procent af Spaniens bruttonationalprodukt.

Lokale beboere trætte af nye naboer hver uge
Under påskud af, at det skulle være en oplevelse at bo blandt de lokale, uanset hvor i verden man indlogerer sig, ender det i flere og flere tilfælde med klager fra naboer til udlejere af turistlejligheder, der er trætte af larmende gæster ind og ud af boligblokken uge efter uge og som iøvrigt i de fleste tilfælde er ligeglade med lokalbefolkningen.

Airbnb også i Portugal
Airbnb har eksisteret siden 2008 og har et udvalg på mere end 500.000 private boliger til leje, fordelt på 190 lande, deriblandt også Portugal.

The Sharing Economy
Begrebet ’The Sharing Economy’ eller deleøkonomien på dansk, er i hastig fremgang. Konceptet, der som udgangspunkt skal gøre det nemmere for os alle at dele ressourcerne og give os en lettere tilgang til løsninger på forskellige behov i lokalsamfund, såsom job og uddannelse, eller bare en gratis bycykel, har også en bagside. Mange mener, at det kan misbruges.

For eksempel var taxachauffører i Europa i oprør for ikke længe siden, da de arrangerede strejker over noget så ’ufarligt’ som en smartphone app, der kunne finde nem og billig privattransport, lige der hvor man opholdte sig.

Det samme er gældende for udlejning af privatboliger og som Spanien nu forsøger at dæmme op for. Tendensen er den samme i Portugal fra myndighedernes side.

Læs også: Portugals skattemyndigheder skærper indberetningspligt for privat ferieboligudlejning

Læs Wall Street Journal artiklen, der yderligere beskriver de lokales ønske om at kunne tjene lidt ekstra penge til regningerne. Det foregår desværre bare ofte uden om skattevæsenet og giver unfair konkurrence overfor hotelbranchen, der skal efterleve meget strengere krav fra myndighederne.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer