Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Easyjet åbner ny base i Porto i foråret 2015

Storbritanniens største flyselskab Easyjet annoncerede tirsdag den 15. juli 2014 planer for en ny base i Portos lufthavn - Francisco de Sá Carneiro – fra foråret 2015.

Easyjet har siden 2012 haft base i Lissabon Lufthavn og flyselskabet, der har betjent Portugal siden 1999, fragtede mere end 3.8 mio. passagerer til Faro, Funchal, Porto og Lissabon henover de sidste 12 måneder.

Alene i Porto har Easyjet fløjet mere end 800.000 passagerer frem og tilbage i samme tidsperiode.

Fra foråret 2015 opretter Easyjet en fast base i Porto med to fastliggende Airbus A320 fly og skaber 80 nye jobs for piloter og kabinepersonale, der alle bliver ansat med portugisiske kontrakter og ansættelsesrettigheder.

Endnu ingen planer for direkte rute til Danmark
Målet med udvidelsen af Easyjets netværk af faste baser er at åbne op mellem Nordportugal og resten af Europa.

Det er til stor glæde for Portos borgmester, der fortæller, at Porto Lufthavn stadig er en af de vigtigste nøgler til byens økonomiske vækstmuligheder og er med til at tiltrække både forretningsrejsende og turister.

Easyjet har desværre skrinlagt tidligere planer for en base i Københavns Lufthavn med den begrundelse, at det ganske enkelt er for omkostningsfuldt.

Flyselskabet har udover Porto også valgt Amsterdam som ny base – én af Københavns Lufthavns største konkurrenter.

Foreløbig er der ingen planer for en direkte forbindelse mellem Danmark og Porto. Easyjet har per medio juli 2014 seks destinationer fra Porto til europæiske hovedlufthavne: Basel, Geneve, London, Lyon, Paris og Toulouse.

Læs også: EasyJet lukker flyrute mellem København og Lissabon – fra april 2014Kommentarer

Endnu ingen kommentarer