Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


BES bank i Portugal opdeles i to banker - en god bank og en dårlig bank

Søndag aften (den 3. august 2014) blev det ved en pressekonference hos Portugals Nationalbank offentliggjort at Banco Espirito Santo (BES) opdeles i to separate banker med virkning fra den 4. august 2014.

Portugals regering ønsker at undgå en nationalisering af BES bank, og man ønsker at skatteyderne i Portugal rammes mindst muligt af restruktureringen af Banco BES - dvs. at der ikke bliver tale om en statsfinansieret rekonstruktion.

Banco Espirito Santo aflagde den 30. juli 2014 et halvårsregnskab med et tab på hele 3,6 mia. euro (primært dårlige lån til øvrige selskaber i Grupo Espirito Santo), hvilket har påvirket soliditeten i banken så kraftigt, at en redningsplan er uundgåelig selv om banken hidtil har forsøgt at stable en redningsplan på benene uden regeringens indblanding.

BES - Den gode bank (ny bank)
Den nye bank (Novo Banco) vil bestå at de gode aktiver fra den tidligere bank, og samtlige normale bank-kunder og medarbejdere vil fortsætte i den nye bank, der også som udgangspunkt bevarer de eksisterende filialer. Den nye bank starter den 4. august. Den nye bank vil midlertidigt være ejet af en bank-fond og vil senere få nye investorer. Ingen almindelige bank-kunder forventes at miste deres indeståender, og almindelige kredit-faciliteter fortsætter uændret.

BES - Den dårlige bank (gammel bank)
De eksisterende aktionærer i BES må nøjes med fortsat at eje de dårlige aktiver fra den tidligere bank. Disse aktiver vil i høj grad bestå af dårlige investeringer i GES (Grupo Espirito Santo), hvor der også er konstateret ulovlige udlån. BES-aktien er allerede faldet 89% siden seneste større kapitalforhøjelse i juni 2014. De eksisterende aktionærer i BES bliver dermed de største tabere i hele restruktureringen af banken.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer