Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal springer opad på den globale rangliste over konkurrenceevne

Portugal i økonomisk vækst mens resten af Eurozonen stagnerer – prisfald i fødevarepriserne i første halvår af 2014

Portugal hopper 15 pladser frem og er nu det 36. mest konkurrencedygtige samfund i verden. Stigningen sker efter en periode med næsten uafbrudt tilbagegang siden 2005.

Det oplyser World Economy Forum (WEF) onsdag den 3. september 2014 i deres årlige opgørelse.

Portugal på vej op igen
Verdensranglisten har igen Schweiz på førstepladsen, foran Singapore, USA, Finland og Tyskland. Danmark er nummer 13.

Portugals spring frem til 36. pladsen er første fremgang siden 2005, hvor Portugal toppede på 22. pladsen.

Reformer bærer frugt nu
WEF bemærker sig, at Portugals ambitiøse reformprogram er ved at give resultat og understreger, at der ikke allerede skal hviles på laurbærrene, men fortsættes med at implementere igangværende reformer, ikke mindst for at imødekomme de vedvarende bekymringer angående landets skrøbelige nationaløkonomi.

De tre største problemer for en vedvarende forbedring for Portugal er ifølge WEF bureaukrati, skattetryk og adgang til finansiering af nye forretningstiltag. Portugal scorer til gengæld højt på vej-infrastruktur, grund- og videregående skoleuddannelse, ledelsesuddannelse og teknologisk parathed.

Vækst og fremgang
Portugiserne har også lagt en vækst i BNP ydeevnen på 0,6 procent i andet kvartal af 2014. På årsbasis har Portugal haft en fremgang på 0,8 procent. Dette skal ses i lyset af, at de 18 lande i Eurozonen tilsammen stagnerer. Til sammenligning har Danmark haft en negativ vækst på 0,3 procent (Danmark er ikke en del af Eurozonen).

Prisfald i detailhandlen
Generaldirektøren for Foreningen af Portugisiske Distributionsselskaber (APED) fortæller, at der er tegn på, at priserne i landets butikker er faldene, især for fødevarer. Gennemsnitsprisen for fødevarer er faldet med 0,2 procent i første halvdel af 2014 i forhold til samme periode i 2013. Prisberegningen er baseret på tal, der ikke inkluderer rabat eller er rabatgivende ved betaling.

Kilde: The Portugal NewsKommentarer

Endnu ingen kommentarer