Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Madeira rejser – oplevelser og events 2015

Portugals ferieø nummer et er klar med event-kalenderen for Madeira 2015.

Der venter som sædvanligt de mange tusinde turister, der hvert år besøger øen, en masse dejlige og behagelige ferieoplevelser, på en af de mest populære feriedestinationer i Europa.

Det er allerede nu muligt at sætte kryds i kalenderen, så favoritarrangementet på Madeira rejsen kan opleves fuldt ud.

Vejret på Madeira

Karneval, blomsterfestival, golf, vinfestival og juleforberedelserne med det imponerende og årsafsluttende nytårsfyrværkeri, er alle velkendte, klassiske begivenheder på turen til Madeira.

Fra 2015 har Madeiras turistråd tilføjet en naturfestival til event-programmet, da vandreferie på Madeira er mere populært end nogensinde før. Læs mere om det hele nedenfor.

Karneval på Madeira 2015 – Festas de Carnaval 11-18. Februar
Oplev mere end forventet ved det årlige karneval i Funchal fra 11-18. februar 2015. Alle medvirkende i den ugelange festival, der er årets første store begivenhed og som falder tidligt i 2015, har en sand fest, og lokale og turister strømmer til Funchals gader og stræder for at opleve de mange parader og optog.

Man skal i denne uge forvente, at Funchal bliver én lang, traditionel Madeira fest, med det gode humør helt i top - på gaderne, barerne og restauranterne. Se mere i karnevals-artikel fra 2012.

Blomsterfestival Madeira 2015 – Festa da Flor 16-22. april
Den årlige Madeira blomsterfestival i april måned er en fryd for alle sanser. I dagene fra 16-22. april 2015 bliver store dele af Funchal dækket af fantastiske blomsterdekorationer og blomstermarkeder, og kulminerer med en parade samt opførelsen af Håbets Mur. Vær opmærksom på, at det normalt er lørdag og søndag i perioden der er festivalens højdepunkter.

Golf – Madeira Island Open Maj 2015:
Clube de Golfe Santo da Serra lægger igen i 2015 bane til Madeira Island Open.

Golfbanen ligger 500 m. over havets overflade, i særdeles naturskønne omgivelser og på en klar dag er udsigten helt ekseptionel. Læs meget mere om golf på Madeira.

Endelig dato for 2015 golfturneringen er endnu ikke fastlagt per medio oktober 2014.

Atlanterhavsfestival 2015 - Festival do Atlântico 6., 13., 20. og 27. juni
Atlanterhavsfestivalen er begivenheden der markerer starten på sommersæsonen på Madeira. Igen i år er der et bredt udvalg af aktiviteter og events, hvor de vigtigste er de store fyrværkerikonkurrencer, Madeira Musikfestival og den lokale kunstuge.

Fyrværkerikonkurrencen finder sted fire lørdage på molen udenfor Potinha, med fantastiske fyrværkerishows, akkompagneret af musikalske toner. En fyrværkeri-musical kaldes arrangementet også. Det er en helt unik oplevelse for både lokale og turister.

Arrangementet løber i 2015 af stablen på fire lørdage i juni måned:

  • 06. juni
  • 13. juni
  • 20. juni
  • 27. juni

Alle dage fra kl. 22.30

Begivenheder og events på Madeira 2015 finder sted alle dage i juni. Udover fyrværkeri opvisningerne, vil der være mange forskellige optrædener af både folkelig og religiøs karakter.

De mange helgenskikkelser er lige så meget en undskyldning for at afholde nogle gode fester til ære for de respektive. De poplære helgener Santo António, São Pedro og São João fejres således også på Madeira i juni måned og det er ganske forrygende og underholdene at være en del af, som gæst på øen.

Kunstugen på Madeira finder sted for 2. gang som en fast bestanddel af Madeiras event-kalender. Og klassisk musik kan nydes og opleves i Palácio de São Lourenço, Teatro Municipal Balthazar Dias, Casa das Mudas og i flere kirker i Funchal.

Læs også artiklen: Rejser til Madeira – Atlanterhavsfestival i juni måned

30. juli – 1. august 2015: Madeira Rally - Rali Vinho de Madeira
Arrangementet hedder også Madeira Wine Rally og har ikke noget med vin at gøre (se derimod Madeira Vinfestival), og alligevel, for hele løbet - der har start og mål i Funchal - fejres med et glas af den gode Madeira vin ved åbningsceremonien. Selve rallyløbet foregår rundt omkring i Madeiras bakkede terræner og er et stort tilløbsstykke for motorsport interesserede.

Se Madeiras event-kalender for 2015 (åbnes som PDF fil)

14 – 15. august 2015: Monte Festival
Kirken Nossa Senhora do Monte oppe over Funchal ligger plads til øens største festival med et religiøst islæt. Kirken bliver til lejligheden dekoreret med blomster for at ære Madeiras skytsengel.

Dette smukke område omkring kirken i Monte bliver derefter beriget med underholdning og festligheder, med mad, musik og dans.

30. august – 6. september 2015: Madeira vinfestival – Festa das Vindimas
Høstfestival er en mere rammende betegnelse for begivenhederne i slutningen af august og starten af september.

I Madeiras hovedby Funchal er der lys, lyd og folkemusik, når øens befolkning fejrer fremstillingen af den traditionelle Madeira vin.

Byen Câmara de Lobos, 10 km. udenfor Funchal, gør ekstra meget ud af denne, for Madeira, særlige højtid. Festivalen her inkluderer drueplukning og fodtrampning af druerne. Hele høst- og vinfremstillingsritualet omkring denne specielle Madeira folkefest er en sand fornøjelse for alle tilskuere – både lokale og turister.

17-19. september 2015: Columbus Festival (Porto Santo)
Traditionen tro fejres Columbus på øen Porto Santo i september måned.

Koncerter, udstillinger og optog med historisk vingesus er en fast bestanddel af festivalen på Porto Santo, i byen Vila Baleira, hvor der gøres en dyd ud af at mindes Portugals storslåede tid som en nation af opdagelsesrejsende.

Læs mere om Columbus Festival på Porto Santo ved Madeira

22 – 23. august 2015: Porto Santo Vinhøst Festival
Porto Santo har deres egen hyldest til året druehøst, med vinsmagning, indblik i vinproduktion og en udstilling af redskaber, der har været anvendt gennem tiden til at fremstille vin. Musik og lokalkolorit følger med i disse to dage i august.

4 – 11. oktober 2015: Madeira Naturfestival – vandreferie Madeira
Nyhed på Madeiras officielle event-kalender: Madeira Naturfestival.

Selvom det er fjerde år i træk Madeira Naturfestival er en realitet, har festivalen fået det blå stempel af Madeiras turistråd og bliver nu markedsført sammen med de mest spektakulære begivenheder på øen.

Festivalen har til mål at give et indblik i naturen på Madeira. Alle kan deltage – både unge og ældre og naturligvis også dem midt imellem.

Aktiv turisme er det overordnede tema og oktober måned er en fantastisk måned på Madeira, hvor naturen virkelig træder i karakter. Vær aktiv gæst i samspil med naturen og få en masse oplevelser og overraskelser undervejs: til vands, til lands og i luften. Læs også artiklen Levadavandring på Madeira.

Video: naturen på Madeira – både barsk og smuk

1. december 2015 – 6. januar 2016: Jule- og nytårsfestligheder
Festlighederne i forbindelse med jul og nytår på Madeira starter med opsættelse af julebelysningen i Funchal i starten af december måned. Derefter er der et fyldigt program, der varer lige til helligtrekonger den 6. januar (12. dagen efter jul). Rejser til Madeira ved jule- og nytårstid er meget populære blandt nordeuropæiske turister. Her skal fly og hotel bookes i rigtig god tid.

Læs også artiklen: Jule- og Nytårsfestligheder på Madeira.

Nytårsfestlighederne er måske den mest imødesete af alle de mange hyggelige, behagelige og rare oplevelser i december måned på Madeira. Fyrværkeriet, der er noteret i Guinness Rekordbog som verdens største, går nemlig i gang langs med Madeiras havnefront. Se nedenstående video.

Video: fantastisk videooptagelse af nytårsaften 2013 på Madeira – se det storslåede fyrværkerishowKommentarer

Endnu ingen kommentarer