Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Sammenligning af skattesystemer indenfor OECD landene – Portugal næstsidst

34 landes skattesystemer sammenlignes på konkurrenceevne, med henblik på tiltrækning af nye investeringer de enkelte OECD lande imellem, sat op imod de skattemæssige fordele og ulemper forbundet derved.

OECD står for Organisation for Economic Co-operation and Development (Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling) og er en international organisation, der arbejder for at stimulere økonomisk fremgang og markedsøkonomien mellem de demokratisk regerede medlemslande.

Organisationen har 34 medlemslande og de respektive landes skattesystemers effekt på konkurrencedygtighed eller mangel på samme, er netop blevet offentliggjort i en rapport, lavet af den amerikanske tænketank The Tax Foundation.

I hvilket land skal man oprette en ny virksomhed?
Undersøgelsens udgangspunkt var: hvilket land har de bedste skattemæssige forhold, med henblik på investering og opstart af ny virksomhed?

Beregningerne er lavet ud fra 40 variabler fordelt på fem hovedgrupper: selskabsbeskatning, beskatning af forbrugsvarer, ejendomsbeskatning, personlig indkomstbeskatning, og regler for internationale beskatning (eventuelt dobbeltbeskatning ved aktiviteter i udlandet):

Undersøgelsen rangerer Estland, New Zealand, Schweiz, Sverige og Australien i top fem, som lande med de bedste muligheder for at undslippe alt for hård beskatning af investeringer og nystartede virksomheder.

De fem nederste af OECD’s 34 medlemslande er fra bunden Frankrig, Portugal, USA, Italien og Spanien.

Specielt amerikanerne er ærgerlige over at være havnet 3. sidst, kun lige over Portugal.

Portugals rangering
Af de 34 lande sammenlignet i undersøgelsen rangerer Portugal følgende:

  • Selskabsbeskatning: nr. 29
  • Beskatning af forbrugsvarer: nr. 31
  • Ejendomsbeskatning: nr. 19
  • Personlig indkomstbeskatning: nr. 30
  • Regler for International beskatning: nr. 29
  • Samlet placering: nr. 33

Se den samlede liste over de enkelte landes rangering på de respektive hovedgrupper på The Tax Foundations 2014 International Tax Competitiveness IndexKommentarer

Endnu ingen kommentarer