Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal tiltrækker stadig engelske expats - men græsset synes grønnere andre steder i verden‏

Udsigten til bedre karrieremuligheder og højere lønninger har forårsaget en omvæltning i britiske Expatriates valg af job destination i udlandet.

Det afslører en Quality of Life 2014 undersøgelse, foretaget af Centre for Future Studies i perioden maj/juni 2014.

1804 britiske expats deltog i undersøgelsen.

Ovennævnte omstændigheder har bragt Kina, Singapore og Hong Kong langt op på listen over de mest populære lande, når en britisk expat skal vælge en udenlandsk bopæl, for at slå sig ned med familien udenfor Storbritanniens grænser og starte på et nyt job.

Briternes foretrukne destinationer som expats er engelsktalende lande
De 12 foretrukne lande blandt britiske expats er som følger:

1. Australien

2. Canada

3. De Forenede Arabiske Emirater

4. Singapore

5. Kina

6. New Zealand

7. Sydafrika

8. Hong Kong

9. USA

10. Frankrig

11. Spanien

12. Portugal

De klassiske europæiske lande er faldet godt og grundigt ned af listen siden den første gang så dagens lys i 2008. Dengang var Portugal nr. 3 (2008), Frankrig nr. 4 (2009) og Spanien nr. 7 (2009), mens både Australien og Canada altid har ligget i toppen.

Rigtige mange britiske expats i Australien vender aldrig hjem. Vejret er simpelthen meget bedre i Australien og sammen med Canada, skal man som brite ikke igennem en fase med at lære et helt nyt sprog i netop de to lande.

Fjernøsten tiltrækker fremtidens expats
Det nye er, at Østasien og Sydøstasien er blevet attraktiv for briter, der ønsker at få muligheden for at tjene mere end de gjorde i UK og samtidig er helt almindelige dyder, som mad, lokal kultur og offentlig transport hovedfaktorer for de briter der fortæller, at de er meget glade for at have bosat sig som expat i Kina.

Hongkong er tiltrækkende på grund af lave skatter og ikke mindst lokalbefolkningens engelske sprogkundskaber, men luftforurening, overbefolkning og mangel på internationale skoler får et minus af mange bosiddende briter i Hongkong.

Singapore er for dem der skal gøre karriere. Det er et land hvor arbejdsmoralen blandt de lokale er helt i top og man skal indstille sig på det samme, hvis man vil være med hvor det sker karrieremæssigt. Singapore får ros for at tage sig rigtig godt af børnefamilier, med gode børnehaver og skoleuddannelsesordninger, der dog trods alt er meget dyre.

De forenede Arabiske Emirater bedømmes højt på, at man som expat har en høj disponibel indkomst, et godt arbejdsmiljø og gode karrieremuligheder.

Europa tiltrækker stadig, men…
Det lader til, at de europæiske landes velmagtsdage er forbi og Østen tager over – det er vel også meget godt i tråd med hvor pengene er?

Græsset er lidt grønnere andre steder end i Vesteuropa, især Portugal, Spanien og Frankrig, med et fald på 30 procent i tilflytning af britiske expats.

Hvad er en expat?
En professionel expat karakteriseres som en person, der ikke længere har fast bopæl i hjemlandet, men som i de fleste tilfælde er udsendte medarbejdere, der er ansat på ansættelseskontrakter efter hjemlandets regler, i modsætning til en transfer employee, der arbejder under de regler der gælder i landet de arbejder i. En udsendt persons familiemedlemmer er også at betragte som expats. (kilde: US DK Expats).

Læs hele artiklen fra The Telegraph og se resultatet af den britiske undersøgelse med ranglisterne for ovenfor omtalte lande gennem de sidste 7 år.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer