Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals BCP Millennium bank har allerede bestået 'om-eksamen' efter stresstest‏

Portugals største private bank BCP Millennium klarede ikke første cut i forbindelse med den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) omfattende test af 130 europæiske bankers evner til at stå imod en krise.

Testen skulle vise om Europas banker var i stand til at modstå en økonomisk krise, skulle den opstå igen, og Millennium måtte altså ud i en ’om-eksamen’ for at blive godkendt.

Indledningsvist havde BCP en manko kapital på 1.1 mia. euro, men overholdte ellers alle andre scenarier.

Men i og med at testen ikke havde indregnet de første 10 måneder af 2014, kunne BCP meddele, at de i juni med succes lavede en fortegningsemission på samlede 2.25 mia. euro og skal således ikke gøre mere for at få det blå stempel af Den Europæiske Centralbank (ECB) OG EBA.

12 banker skal finde flere penge
25 af de 130 testede banker bestod ikke i første omgang og 13 af de 25 banker har fået 6-9 måneder til at få tilført mere kapital. De sidste 12 har tilsammen skaffet sig 15 mia. euro og skal ikke længere bekymre sig.

Den 4. november 2014 kommer de 130 banker sammen under tilsyn af Den Europæiske Centralbank og det var vigtigt at få konstateret, hvor godt eller galt fat det stod til.

Danske banker bestod den økonomiske sundhedstest
Alle danske og britiske banker klarede sig igennem skærene og det er primært græske og især italienske banker, som har fået kniven for struben. De har 14 dage til at komme op med en plan for, hvordan de kan skaffe sig den nødvendige kapital på 6-9 måneder.

Det er den største stress test nogensinde udført og ifølge en ekspert fra Aalborg Universitet, er de europæiske banker samlet set godt kørende og kan godt modstå et hårdt pres ved en ny finanskrise.

Kilder: Jyllands-Posten og ReutersKommentarer

Endnu ingen kommentarer