Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portvin – mormors foretrukne drik er blevet hyper trendy. Kan det samme ske for en Francesinha?

De fleste af os nyder gerne et glas portvin. Og helst som den er - direkte fra flasken og ned i et portvinsglas, enten som aperitif eller til desserten (eller begge dele).

Men der er ikke mange unge, der på samme måde værdsætter et godt glas portvin, som man har drukket den i flere hundrede år.

Prøv noget nyt – opskrifter på portvinscocktail
Men portvin er ikke længere gammeldags eller forbeholdt bedsteforældre, men har nu vundet indpas på barer og restauranter i Porto – som ingrediens i en cocktail.

Portonic kaldes den og er et miks af portvin (primært hvid) og tonicvand, tilsat krydderurter og frugtstykker. Opskriften på denne forfriskende drink kan naturligvis varieres efter smag og behag og lige som næsten alt andet nyt, er der modstandere af idéen om at blande Portvin med noget som helst.

Men en Portonic er bare toppen af det Portvinsblandede drinks- isbjerg. Der findes en hel hjemmeside dedikeret til Portvinscocktails, så muligheden for at prøve noget nyt er lige til – det er bare at gå i gang.

Trenden er lige kommet til København
København har også set sin første portvinsbar - kaldet Portvinsbaren. En bar åbnet at unge mennesker, der har luret, at portvin endnu engang er kommet for at blive – endog både i sin rene form og som en nymodens portvinscocktail. Det skriver Politiken i sin kultursektion.

Francesinha – grum eller lækker?
Porto har ubestrideligt lavet en verdensfavorit med portvinen, men har de gjort det samme med Francesinha - den traditionelle sandwich fra det nordlige Portugal?

Det er en kraftig sag der indeholder skinke, pølse, kød, smeltet ost, spejlæg og ikke mindst en tyk tomat- og øl sovs, der overhældes den ellers godt fyldte sandwich inden servering – serveres med pomfritter.

Læs snapguidens How To Make A Francesinha i 67 nemme og underholdende trin, med tilhørende billeder.

Det skal ikke udelukkes, at et glas portvin eller to kunne hjælpe på den lidt oppustede fornemmelse man måske sidder med efter indtagelsen af en Francesinha.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer