Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal blandt de 10 bedste lande at flytte til som pensionist

Publikationen International Living har, ifølge dem selv, i mere end 30 år gransket jordkloden for at finde de bedste steder at slå sig ned som pensionist.

I 2015 har Portugal sneget sig ind i top ti på en niende plads, en forbedring fra en placering som nummer 15 på sidste års liste.

Listen er udarbejdet for International Living af expats, der allerede bor i de respektive lande på listen og som har givet deres besyv med i udarbejdelsen af en egentlig hitliste baseret på oplysninger om leje eller køb af bolig, fordele og rabatter som pensionist, leveomkostninger, tilpasningsmuligheder i lokalsamfundet, underholdning og bekvemmeligheder, sundhedsvæsen, infrastruktur og klima.

Selvom undersøgelsen er møntet på amerikanske pensionister, er den bestemt ikke uanvendelig som baggrundsinformation for danske pensionister, hvis lysten til at bo under andre himmelstrøg melder sig hen mod slutningen af livsforløbet.

Top ti ifølge International Living ser således ud:

1. Ecuador

2. Panama

3. Mexico

4. Malaysia

5. Costa Rica

6. Spanien

7. Malta

8. Columbia

9. Portugal

10. Thailand

Se den komplette liste på hjemmesiden.

Valuta for pengene i Portugal
Portugals indtog på niendepladsen begrundes således af International Livings skribent:

Som et af de mindste lande i Europa, er Portugal en af Europas bedst bevarede hemmeligheder. Rigtig mange forelsker sig i landet på grund af det næsten perfekte vejr, de mange golfbaner og fremragende friske fødevarer.

Et hus med to soveværelser på Sølvkysten kan købes for 600.000 kr. eller for de samme penge kan man også bo på landet i Alentejo i et hus med tre soveværelser, olivenlunde og vinmark.

Lejligheder kan lejes fra priser mellem 1200 og 5500 kr. om måneden, alt efter om det er i en lille by i et landområde eller det mere kosmopolitiske Lissabon. Det kan måske gøres endnu billigere, hvis man indgår en langtidslejekontrakt.

At bo i Portugal er relativt billigere end de fleste andre europæiske lande. Faste udgifter til varme, vand og strøm ligger på mellem 650-950 kr. om måneden.

Man kan stadig købe en kop kaffe for 4,50 og et frokostmåltid med tre retter koster ca. 75 kr. og det kan til tider endda inkludere en karaffel med vin.

Læs også: 10 gode Lissabon restauranter med rimelige priser‏

Det portugisiske sprog og dansk tv
Det portugisiske sprog kan forvolde store problemer for de fleste, der vælger at bosætte sig i Portugal for en kortere eller længere periode. Men i modsætning til for eksempel Spanien, kan de fleste portugisere tale engelsk, især i områder med turister eller stor population af expats.

Desuden er ikke-portugisiske tv-produktioner undertekstet og ikke synkroniseret (som i Spanien). Det betyder, at alle amerikanske film og serier er på originalsprog med portugisiske undertekster. Der er jævnligt også danske serier fra Danmarks Radio på en portugisisk tv-kanal, efterfulgt af Barnaby. Der findes dog ikke dansk TV blandt de ca. 200 kanaler der kan zappes mellem i den store kanalpakke, men dansk tv kan nemt tilgås via internettet.

Kan man føle sig sikker i Portugal?
Sikkerhed har ikke været et parameter som sådan i undersøgelsen, men International Living understreger, at de ikke vil anbefale nogen steder i verden, hvor man ikke kan finde et sikkert område. Men de understreger samtidig, at uanset hvor man befinder sig i verden, skal man altid tænke over i hvilket nabolag man befinder sig og man skal lade være med at gå rundt med dyre ting og sager, man ikke har lyst til at miste, hvis uheldet skulle være ude – og det kunne det jo for så vidt godt være der, hvor man har bopæl nu, som i de nævnte lande på listen. Pointen er, at man altid skal tænke sig om.

Læs også: Portugal nr. 7 på Lonely Planets liste over "Best Value" rejsedestinationer i verden i 2015

I Portugal er mangel på sikkerhed ikke et emne og selvom kriminalitet er eksisterende, så gælder det bare om at tage sine forholdsregler og ikke gå naiv rundt i troen på at intet ondt kan hænde. Har man det i baghovedet er det meget nemmere at nyde livet som udenlandsdansker og dem er der allerede rigtig mange af – og de nyder det og har det godt.

Du bestemmer selv om opholdet skal være en succes
Rangeringen af landene på listen er subjektiv, medgiver International Living. Listen er udarbejdet af skribenter, der har en naturlig forkærlighed for det enkelte land de har slået sig ned i og som kommende indbygger i et nyt land som Portugal, skal man da have overvejet om lysten til varmt vejr, anderledes og spændende mad og et rart og nemt udendørsliv er større end de faste rammer man allerede kender.

Læs International Livings journalist Glynna Prentices artikel om ’at nyde det billige liv i Portugal’.

Relaterede artikler:

Algarve afhængig af udenlandske pensionister

Algarve er perfekt for pensionisterKommentarer

 

portvinsrejser.dk siger:

Ja, tiden ( alderen ) kan hurtigt komme, hvor man skal overveje......   :)))

 

18 April 2015 11:03 AM