Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Gode nyheder for Portugals nyfødte børn – laveste børnedødelighed nogensinde i 2014

Flere børn overlever deres første år som nyfødt i Portugal. Det er en god nyhed, men dog af den lidt mere sørgelige slags.

Portugals sundhedsstyrelse Direção-Geral de Saúde (DGS) kunne tidligere på ugen meddele, at tallet for børnsdødelighed i Portugal i 2014, var det laveste nogensinde registreret.

I alt 238 ud af 83.511 nyfødte klarede ikke skærene inden for det første år af deres levetid og selvom det kan lyde barskt, at et antal børn dør forholdsvis hurtigt efter at være bragt til verden, er det faktisk et af de laveste antal på verdensplan, udtalte direktøren for DGS Francisco George.

Læger og sygeplejsker har forbedret sig
Francisco George forklarer de forbedrede resultater med, at der bliver foretaget rettidigt omhu før og under fødslen, samt at brugen af kejsersnit er faldende på de portugisiske hospitaler.

Oplysningerne fra Portugals sundhedsstyrelse kommer kun kort tid efter at det ansete lægemagasin The Lancet publicerede, hvad de betragter som den mest omfattende undersøgelse på dette område nogensinde. Heri konkluderedes det, at Portugal var på listen over de ti bedste lande i verden for nyfødte babyer og landet har en af de laveste rater indenfor dødelighed blandt helt nyfødte.

Portugal har en dødelighedsrate for børn på 1,8 for hver 1000 fødte og til sammenligning har USA en rate på 4,1 og Storbritannien en rate på 3,0. Listen toppes af Japan med 1,1 døde per 1000 nyfødte.

Mellem 1990 og 2012 har Portugal reducereret børnedødeligheden blandt nyfødte med 74 procent. Det giver en flot syvendeplads på verdensplan.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer