Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal øgede skatteindtægterne til staten i 2014

Det lyder måske ikke så hyggeligt, men netop i Portugals tilfælde kan det sagtens opfattes som positivt at skattepengene ruller ind.

I Portugal blev den samlede skatte-‘revenue’ ifølge det portugisiske finansministerium på rekordstore 37,1 milliarder euro; en stigning på 2,3% over år 2013.

Mere skat – også positivt i Portugal
Årsagerne til de øgede skatteindtægter er mange.

For det første viser det at der igen er ved at komme gang i hjulene i Portugal – og at private har fået mere at betale skat af. Øget forbrug giver større momsbetaling, og der bliver også brugt flere penge på afgiftsbelagte indkøb som nye biler og lignende.

Samtidig er det blevet sværere at snyde i skat i Portugal.

Specielt overfor mindre erhvervsdrivende er der i de seneste år blevet strammet kraftigt op med tvungne autoriserede kasseapparater og obligatoriske godkendte regnskabsprogrammer med strammere procedurer. Betalingen af selskabsskat er dog for nedafgående med et fald på hele 11,3% I 2014. Her spiller nye satser og regler en afgørende rolle.

Der er stadig en meget stor sort økonomi i Portugal – formodentlig mellem 20 og 30% afhængig af, hvem, man spørger.

Mest positivt i den store sammenhæng er at underskuddet på Portugals statsbudget blev forbedret med 20% i forhold til forventet på grund af de øgede skatteindtægter.

Det går faktisk så godt med statsfinanserne at Portugal lægger op til at tilbagebetale lån tidligere end forventet – se artikel på Bloombergs.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer