Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Det roterende luksushotel i Nordportugal – banebrydende arkitektur på Design & Wine

En del af det nye firestjernede luksushotel Design & Wine i byen Caminha, ikke langt fra Porto, roterer 35 grader to gange i døgnet, så gæsterne falder i søvn til udsigten mod Santa Tecla bjergene og vågner til udsigten over Minho-floden.

Dette er en banebrydende ny måde at designe hoteller på og konceptet er simpelt. Et ny-tilbygget afsnit af hotellet har fem værelser sat op på en platform, som igen er sat op på en 18 ton tung søjle som kan roterer om sig selv.

Se billeder af Design & Wine Hotel og læs mere på ForbesLife.

Gammel bygning vækket til live
Hotellets hovedbygning Solar das Torres er fra 18 hundredetallet og rummer nu 23 tematiske værelser. Den gamle bygning stod indtil for et par år siden forladt og forfalden, men det blev der i sandhed lavet om på, da medejeren af Design & Wine hotellet og den ene halvdel af arkitektparret Barbosa & Guimarães, Pedro Guimarães, renoverede den gamle bygning og altså samtidig skabte det spændende og topmoderne hotelanneks i hovedbygningens baghave.

Miljømæssig bæredygtighed
Guimarães transformerede den historiske bygning til en sofistikeret oase for kunstelskere og vinkendere og på baggrund af områdets naturlige skønhed, lokal kunst og kultur har han på denne måde fået skabt en dramatisk kombination af en moderne kunstform og miljømæssig bæredygtighed.

Solpaneler er med til at producere den energi som alle værelser skal bruge og selvsamme værelser har alle et tema, som har at gøre med enten malerkunsten, grafisk design, street art og mode.

Restauranten tilbyder det traditionelle portugisiske køkken med et moderne tvist og den overdådige vinkælder har fokus på de fineste årgange af lokalproduceret Vinho Verde.

Finder man hotellets adresse på Google Maps street view, ser man tydeligt i hvilket omfang den meget gamle hovedbygning er blevet renoveret, siden gaden blev fotograferet i 2010 af Google.

Video: kig ind på Design & Wine HotelKommentarer

Endnu ingen kommentarer