Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk






Luis Figo kandidat til posten som FIFA præsident‏

Verdens bedste fodboldspiller år 2000, portugisiske Luis Figo, vil være ny præsident for det verdensomspændende fodboldforbund FIFA.

Fodbold har fortjent bedre
Figo annoncerede sit kandidatur tilbage i januar 2015 og forklarede sit ønske om at overtage den magtfulde post i fodboldverdenen med, at han er fortørnet over de omsiggribende anklager om korruption, som den nuværende præsident Sepp Blatter har stået overfor i en rum tid efterhånden, især efter at værtskabet for afvikling af fodbold VM i Rusland i 2018 og Qatar i 2022 blev tildelt i et kraftigt skær af urent spil fra de to nævnte lande.

FIFA’s ry og rygte er sat alvorligt på spil i meget negativ forstand, forklarede Figo og han mener at fodbold har fortjent bedre.

Flere lande med til VM slutrunderne
Seneste har Luis Figo endvidere meddelt, at hvis det står til ham, bliver VM slutrunderne udvidet til helt op til 48 hold og flere ikke-europæiske lande skal have mulighed for at deltage. Det fortalte han i sidste uge på et pressemøde i London, hvor han også fortalte at flere penge skal gå fra FIFA og helt ned til græsrødderne, med fokus på bedre udvikling helt fra bunden. Det skriver DR på deres hjemmeside.

Den nuværende FIFA boss siden 1998, 78 årige Sepp Blatter, skal til kampvalg den 29. maj 2015 for at beholde sin magtfulde position. Taber han skal han overdrage ansvaret til enten Figo, Ali Bin Al Hussein (prins af Jordan) eller Michael van Praag (chef for Hollands fodboldforbund).

42 årige Figo har haft en fodboldkarriere på allerhøjeste niveau og har blandt andet spillet for de største klubber i verden – Barcelona, Real Madrid og Inter - og vandt den prestigefyldte pris Ballon d’Or i 2000, anerkendelsen som verdens bedste fodboldspiller.

Dansk Boldspilunion (DBU) gav sin støtte til Figos kandidatur og 209 medlemslande skal afgive deres endelige stemmer den 29. maj.

Læs også artiklen på World Football om hvorfor de mener, at Figo er den rette udfordrer til Sepp Blatter.



Kommentarer

Endnu ingen kommentarer