Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Fodboldsensation: Kap Verde vinder over Portugal

Rigtig mange portugisiske fodboldfans ville helt sikkert ønske at overskriften var en dårlig aprilsnar, men det er den ikke.

Onsdag aften 31. marts 2015 skrev Kap Verde fodboldhistorie i hjemlandet, da de besejrede de tidligere koloniherrer med 2-0, oven i købet i Portugal. Inden gårsdagens møde havde Portugal aldrig tabt en fodboldkamp til et landshold fra Afrika.

Selvom Portugal vandt en fin sejr i lørdags i Danmarks EM kvalifikationsgruppe med 2-1 over Serbien, kunne de ikke besejre den i fodbold sammenhæng upåagtede samling spillere fra den afrikanske øgruppe.

Portugal stillede med tredjebedste mandskab
Den nytiltrådte græske træner for Portugals udvalgte, havde til kampen mod Kap Verde ikke en spiller med fra lørdagens sejr over Serbien og stillede udelukkende med spillere i periferien af den bedste landsholdstrup. Og de var ikke gode nok til at slå et hold, som var meget mere opsatte på at vinde en træningskamp, som måske for spillerne fra Kap Verde havde meget større symbolsk betydning end for Portugals tredjebedste spillere.

Ifølge den portugisiske fodboldavis A Bola betalte Portugal regningen ved at tilføre alt for mange nye spillere. Fans har kvitteret med positive kommentarer som blandt andet lykønsker Kap Verde med den flotte sejr, men er i høj grad også nervøse for kvaliteten af den næste generation landsholdspillere.

På Fifa’s verdensrangliste per 12. marts 2015 ligger Portugal nr. 7 og Kap Verde faktisk ganske imponerende nr. 38. Danmark er nummer 28. Ranglisten toppes af Tyskland, Argentina og Columbia.

Se også: Danmarks EM Gruppe 2016 - Stilling EM Kval Gruppe I med Danmark og PortugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer