Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Svære vilkår for portugisiske arbejdstagere i Angola – tusinder vender hjem

Dyb krise i Angola tvinger inden længe tusinder af portugisiske gæstearbejdere hjem uden penge på lommen

Det bratte fald i oliepriserne i starten af 2015, har tvunget Angola ud i en dyb økonomisk krise og flere virksomheder i den tidligere portugisiske koloni, er på randen af konkurs.

Det anslås, at omkring 100.000 portugisiske statsborger bor og arbejder i Angola, og flere og flere har, på grund af krisen, svært ved at få privatøkonomien til at hænge sammen. Det er nemlig blevet småt med lønudbetalingerne fra de angolanske arbejdsgivere og det tvinger rigtig mange til at søge tilbage til fædrelandet.

Situationen svær for alle parter
Portugals hårdt prøvede økonomi vil inden for kort tid se 10.000 vende hjem for at søge et arbejde, som kan være svært at opdrive. Det vil koste statskassen rigtig mange penge at forsørge dem. Det er et skrækscenarie for både de hjemvendte og staten.

Fagforbundet for bygningsarbejdere i Portugal skal have en samtale med den angolanske ambassadør i Portugal, med henblik på at presse firmaerne i Angola og Angolas regering til at være meget mere opmærksomme på det akutte problem, i stedet for som nu, at lade de portugisiske arbejdere sejle deres egen sø, når virksomhederne fattes penge.

Myndighederne i Portugal er bekendt med, at 2.000 portugisere i Angola er i økonomiske vanskeligheder grundet manglende udbetalte lønninger, men det er kun det officielle tal. Der er formentlig tale om mange flere personer. Regeringen har meldt ud, at de ’overvåger situationen’.

Kilde: Portugal ResidentKommentarer

Endnu ingen kommentarer