Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Benfica mister succesfuld træner til Sporting Lissabon – sensationelt jobskifte i portugisisk fodbold

Den mangeårige Benfica træner-manager Jorge Jesus er på vej til ærkerivalen Sporting.

Efter 6 år hos Benfica ser Jorge Fernando Pinheiro de Jesus CV særdeles imponerende ud med 3 mesterskaber og 3 sølvmedaljer i den portugisiske Primeira Liga.

Tilbage til Sporting Lissabon
Den 60-årige Jorge Jesus er tidligere fodboldspiller og let genkendelig på sin hårpragt, der allerede i tiden hos Sporting i 1975-1976 var et kendetegn for midtbanespilleren. Jorge Jesus nåede at score et enkelt mål som professionel for Sporting.

Som manager er Jorge Jesus slået langt bedre igennem end som fodboldspiller.

Med start i fødebyen Amadora (forstad til Lissabon) i 1990 har Jesus efterhånden været træner i 25 år, og det kølige overblik og en vis distance skinner af og til igennem, når det obligatoriske pressemøde efter ligakampe afholdes, og Jorge Jesus forventes at analysere den seneste Benfica-kamp. Man siger det ikke højt foran ikonet, men Jorge Jesus har til tider svært ved at skjule at journalister og pressemøder keder ham.  

Jorge Jesus er den længst siddende træner for Benfica efter 2. verdenskrig.

Skiftet vil sikkert ikke falde i alle Benfica-tilhængeres smag, men til gengæld ser Sporting fans håb for fremtiden. Den pressede klub har med angolanske oliepenge fået et skud adrenalin, og skal nu vise, hvad den kan udrette.

Jorge Jesus får som ny manager for Sporting i 2015-2016 sæsonen efter sigende 6 millioner euro per år. Aftalen løber i 3 år.

Se også artkel på PortuGoal.

Herunder en dokumentar om Jorge Jesus – nylig mester som træner for Benfica i sæsonen 2014-2015.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer