Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals socialister står på spring til at aflyse sparepolitik

Der skal være valg til parlamentet i Portugal i efteråret 2015. 

Måske der er tale om ufunderede valgløfter, men Portugals socialister med den populære nye partileder og tidligere Lissabon-borgmester António Costa i spidsen vil magten - og vejen til magten går ifølge Costa over øgede offentlige udgifter over en bred kam samt indstilling af al privatisering af offentlige virksomheder.

Ikke flere besparelser
Allerede i den tidligere sommer 2015 er fronterne trukket skarpt op med socialisterne i offensiven med et løfte om at såfremt PS og støttepartier til venstre herfor vinder valget, vil den hårde sparekurs, som Portugal i flere år har ført under Passos-Coelho's centre-højre regering, være en saga blot.

Flertallet af portugiserne er trætte af krisen og ikke mindst af besparelserne, men en stor del af befolkiningen er også bange for at såfremt socialistpartiet PS igen får magten, vil alle besparelserne i de foregående hårde år måske være spildte.

De fleste er enige om at Passos-Coelho og hans regering har gjort en indsats for at stramme op i den øverste del af administrationen, hvor nepotisme, vennetjenester og mere lyssky ‘aftaler’ i årevis har floreret. Der er dog meget lang vej endnu før eksempelvis det portugisiske retssystem bliver effektivt, og de ‘brådne kar’ i visse lokale retskredse har endnu frit spil. 

Det hæmmer imidlertid sammenhængskraften i det portugisiske samfund at de rigeste familier i Portugal efterhånden har overstået krisen og fået flere penge mellem hænderne, mens mange længere nede på den økonomiske rangstige og specielt den fattigste del af befolkningen endnu stort set ikke har mærket forbedringer.  

Tidligere premierminister og leder af socialisterne stadig fængslet
PS partiets tidligere premierminister José Sócrates sidder i øvrigt stadig i arresten i Évora og venter på sin retssag anklaget for skatteunddragelse, korruption og hvidvask af penge. Sócrates afslog i juni 2015 et tilbud om at overgå til husarrest med elektronisk fodlænke i eget hjem.

Tidligere premierminister arresteret (nov 2014)

Se mere om planerne hos de fremstormede socialister i Portugal i artikel på The Telegraph fra juni 2015.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer