Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Antallet af personer på understøttelse i Portugal er faldet tilbage til 2009-niveau

Selv om hele 279.563 personer per maj 2015 modtog dagpenge er det alligevel godt nyt i Portugal.

Antallet af arbejdsløse er nemlig ifølge myndighederne endelig tilbage under niveau for maj 2009 før krisen for alvor slog igennem.

Hertil kommer naturligvis i Portugal et meget stort antal arbejdsløse, som ikke er berettigede til dagpenge. Tallet er mindst lige så stort og formodentligt større end antallet af modtagere af dagpenge. Samlet set er omkring 554.000 personer registreret som værende uden arbejde, men langt fra alle er registrerede og det betydlige antal halv-illegale indvandrere fra Afrika, Ukraine med mere udgør en stor gruppe mennesker.

Man kan også anføre at en flere hundrede tusinde portugisere i de senere år har forladt Portugal for at finde arbejde I udlandet.

Økonomi rejser sig langsomt trukket af eksport og turisme
Samlet set er økonomien i Portugal dog ved at forbedre sig; omend det er et langt sejt træk og sikkert vil vare mange år endnu før de fattigste i det portugisiske samfund føler sig bedre i stand til at klare dagen og vejen. 

Man skal faktisk helt tilbage til januar 2009, for at finde bedre tal for udbetaling af understøttelse. Dengang modtog omkring 277.000 dagpenge i Portugal.

De lidt bedre tider i Portugal skyldes blandt andet at landets eksport-sektor gør det godt (med lave produktionsomkostninger og stigende effektivitet) og så har turismen i det seneste 2-3 år været stigende og indbringende. Under turisme tæller også øgede internationale konference- og event-aktiviteter.

Udbetalt arbejdsløshedsunderstøttelse i Portugal
Den gennemsnitlige udbetalte månedlige understøttelse var på €448,45 i maj 2015. Dette gennemsnitsbeløb dækker over stor variation og medregner ikke de arbejdsløse personer, som intet får.

Omregnet til danske kroner fik en af de ‘heldige’ arbejdsløse med mulighed for at modtage støtte, således i gennemsnit udbetalt ca. 3340 kroner per måned.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer