Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Cascais Municipality køber Estoril racerbanen

Den tidligere så berømte Formel-1 bane på Lissabonkysten ved Cascais er sammen med Estoril Casino stadig, hvad mange i udlandet typisk forbinder med Cascais og Estoril.

Ayrton Senna og Niki Lauda
I sin storhedstid fra 1984-1996 var Estoril banen en fast del af Formel-1 kalenderen og banen, hvor Niki Lauda sikrede sig verdensmesterskabet i 1984 i sæsonens sidste løb.

Niki Lauda blev nummer to efter rivalen Alain Prost og vandt dermed mesterskabet med et halvt points forskel til netop Alain Prost i det tætteste opløb til verdensmesterskabet i F1 nogen sinde.

Ayrton Senna; den karismatiske brasilianske racerkører, som omkom i 1994 på Imola banen ved San Marino, vandt sit første Formel-1 løb på Estoril-banen i 1985.

Dårligt vedligeholdt og uddateret
Som det så tit sker med bygninger i Portugal, fik Estoril banen imidlertid lov at forfalde. Man ville ikke investere i øgede sikkerhedskrav, og Autodromo do Estoril kunne ikke længere godkendes til Formel-1.

Siden 2006 har banen været sat til salg af den statsejede fond Parpublica.

Der afholdes stadig løb på Estoril, som blandt andet er vært for MotoGP og Le Mans Series. Desuden bruges banen som testfacilitet af racer-teams og til præsentation af nye bilmodeller for både presse og salgsmedarbejdere arrangeret og betalt af store europæiske bilproducenter.

Se også: Daimler-Benz sender 12000 mennesker på kursus i Portugal.

Ny ejer Cascais Kommune
Den relativt nye borgmester i Cascais Carlos Carrreira har til den socialistiske oppositions store fortrydelse sat sig i spidsen for at revitalisere Estoril racerbanen og ladet kommunen købe den for 4,9 millioner euro.

Bagved ligger sikkert også et ønske om ikke at se banen forfalde yderligere, og faktisk giver den også nogen indtægter, når den lejes ud.

Spørgsmålet er om man tør gå hele vejen og påny sætte Estoril banen op som kandidat til at være en fast del af kalenderen for det omrejsende Formel-1 cirkus. Navnet, traditionerne og myterne har Estoril-banen så afgjort allerede. Erfaringerne fra den konkurstruede, mega-dyre og næsten nye racerbane i Portimão på Algarvekysten skræmmer.

Herunder vinder Ayrton Senna sit første F1 løb på Estoril i Portugal:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer