Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugiserne skal til valg d. 4. oktober 2015

Portugals to største partier, som er henholdsvis PS og PSD skal stå ansigt til ansigt ved landets næste valg d. 4. oktober 2015, annoncerede Præsident Anibal Cavaco Silva i fjernsynet sent onsdag aften d. 22. juli.

Hvem skal føre Portugal videre og hvordan? Vil befolkningen fortsætte med regeringens nuværende sparepolitikker, der har fået Portugal på rette kurs? Eller ønsker portugiserne at bekæmpe krisen ved at få flere penge mellem hænderne?

Dette får vi svar på d. 4. oktober 2015, hvor der er valg i Portugal.

Hvad vil PSD og CDS/PP?
Landets statsminister Pedro Passos Coelho og den nuværende regering, der består af henholdsvis PSD: Center-højre/socialdemokrater og CDS/PP: Center højre/kristelige demokrater mener, at Portugal skal fortsætte nedskæringerne, der blev vedtaget efter landets 78 mia. euro (582 mia. kr.) redning tilbage i 2011.

Hvad vil PS: Socialisterne?
Socialisterne, som er det største oppositionsparti, ønsker at give befolkningen flere penge mellem hænderne. António Costa, Socialisternes leder, og partiet vil sætte fokus på vækst, skabe midlertidig lempelse af indkomstskat for at stimulere forbruget, samt gøre det mere attraktivt for virksomheder at investere. Desuden vil de gendanne de fire helligdage, som regeringen skrottede med forventning om at forbedre produktionen. Ydermere vil socialisterne overholde de finanspolitiske regler, der er opsat for de 19 eurolande.

En meningsmåling per juni 2015 illustrerer, at socialisterne står til at få et fantastisk valg, idet størstedelen af stemmerne ligger til deres fordel.

Valgresultatet 2011 i Portugal
Ved valget tilbage i 2011 så den procentvise fordeling således ud:

  • PSD (center-højre, socialdemokrater): 38,66 %
  • PS (Socialisterne): 28,05 %
  • CDS-PP (kristendemokrater): 11,71 %
  • CDU (Kommunister/grønne, også kaldet PCD-PEV): 7,9 %
  • BE (venstreorienterede socialister): 5,17 %
  • PCTP/MRPP (kommunistparti): 1,12 %
  • Andre: 6,35 %

PDR er et nyetableret parti, der står til at komme i parlamentet for første gang.

Læs også artiklen: Meningsmåling i Portugal giver PS-socialister svag føring over siddende regering

Portugals økonomiske fremtidsudsigter
Portugal har en svag økonomi, men med udsigt til en relativ lys fremtid, idet de sidste år havde en vækst på 0,9 procent og arbejdsløsheden ligger på 13 procent. Landets offentlige gæld er på omtrent 130 procent af BNP, hvilket rangerer gælden som den tredje højeste i EU. Det forventes ikke, at Portugal kommer ud for en lignende krise, som vi var vidner til i Grækenland tidligere i år, trods den høje gæld.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer